Twee nieuwe zorggerelateerde documentaires van Louis Theroux

Array

De VPRO zendt twee nieuwe documentaires uit van de Britse documentairemaker Louis Theroux, befaamd om zijn ontmoetingen met ongewone mensen. In de uitzendingen van 14 en 21 juli ontmoet Louis de mens achter de patiënt. Zo wordt hij geconfronteerd met de verwoestende gevolgen van alcoholisme en volgt hij mensen die na het oplopen van hersenletsel kampen met gedragsproblemen, spraakgebreken, agressie en remmingen.

Picture shows_Presenter Louis Theroux with Aurelie, a patient he met at Kings College Hospital

Picture shows_Presenter Louis Theroux with Aurelie, a patient he met at Kings College Hospital

Louis Theroux – Alcoholism

Donderdag 14 juli om 21.00 uur op NPO 3

Louis wil weten wat alcoholisme met mensen doet en bezoekt King’s College Hospital in Londen, het grootste levertransplantatiecentrum in Europa. Hij wordt geconfronteerd met de verwoestende lichamelijke gevolgen van alcoholisme en ziet welke uitdagingen artsen, patiënten en familie van de patiënten onder ogen moeten zien om de gevolgen van alcoholisme te behandelen.

Picture shows_Presenter Louis Theroux

Louis Theroux – A Different Brain

Foto Louis Theroux – A Different Brain

Louis Theroux – A Different Brain

Donderdag 21 juli om 21.00 uur op NPO 3

Louis kijkt naar de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel voor het leven van mensen die hier aan lijden. Wat betekent dit voor de familie? Hoe ga je om met de gevolgen van een hersenbeschadiging zoals gedragsproblemen, spraakproblemen, agressiviteit en remmingen. Louis ontmoet ouders, partners en kinderen van mensen met niet aangeboren hersenletsel. Zij blijven onvoorwaardelijk houden van degene die totaal is veranderd door de hersenbeschadiging. Hoe doen ze dat?

Uitzendingen op donderdag 14 en 21 juli om 21.00 uur op NPO 3

Website Louis Theroux – Alcoholism: vpro.nl/alcoholism

Website Louis Theroux – A Different Brain: vpro.nl/brain

Bron: VPRO Communicatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen