9 Spannende feiten over Medical Robots – The Medical Futurist

Array

Medische robots bestaan niet alleen in sci- fi films, hebben inmiddels als hun intrede gemaakt in de gezondheidszorg. Als medische professionals hen met succes willen te benutten en zonder te hoeven vrezen voor het verlies van hun baan. Moeten ze zich wat meer verdiepen in de mogelijkheden van robotica in de zorg. Hier een paar van de meest opwindende medische robot feiten.

  • 70 % minder infecties die in het ziekenhuis worden opgelopen door gebruik van Xenex Robot.
  • Twee Belgische Ziekenhuizen ” huren “Pepper Robots: is als Receptionist.
  • Naar verwachting zal in 2020 de verkoop van chirurgische robotica verdubbelen tot een omzet van $ 6.400.000.000,-.

9 Exciting Facts About Medical Robots

 

9 Exciting Facts About Medical Robots – The Medical Futurist

The Xenex Robot might constitute the next level of hygiene. It allows for fast and effective systematic disinfection of any space within a healthcare facility. This helpful automatic tool destroys deadly microorganisms causing HAIs by utilizing special UV disinfection methodologies. The Xenex Robot is more effective in causing cellular damage to microorganisms than other devices for disinfection, thus the number of HAIs might be more effectively reduced. Westchester Medical Center reported a 70 per cent drop in Intensive Care Unit C. diff with the use of Xenex Robots.

Lees dit artikel bij http://medicalfuturist.com/2016/06/29/9-exciting-medical-robot-facts/

Bron: 9 Exciting Facts About Medical Robots – The Medical Futurist

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen