Onderzoek op de kaart

0
687

De grote onderzoeksfaciliteiten van Nederland zijn ondergebracht in één database. Het overzicht is te vinden op de nieuwe website Onderzoeksfaciliteiten.nl.

Online zichtbaar

De site Onderzoeksfaciliteiten.nl biedt een overzicht van de verschillende disciplines en -faciliteiten die ons land rijk is. In de online database kunnen onderzoekers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden onderzoeksfaciliteiten vinden en mogelijkheden tot samenwerking verkennen.

Op de lijst staan 113 disciplines, verdeeld over 80 faciliteiten. Het Erasmus MC is met vier vermeldingen opgenomen in het overzicht: de bevolkingsstudies Generation R en ERGO, Applied Molecular Imaging at Erasmus MC (AMIE) en Population Imaging Infrastructure in the Netherlands (EPI2).

Breedte

‘Alle vormen van grootschalige onderzoeksfaciliteiten uit de volle breedte van de Nederlandse wetenschap komen aan bod; van wetenschappelijke meetapparatuur tot databases en ICT-infrastructuren’, aldus de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), die de site beheert.

Visie

De opdrachtgever van de database is het Ministerie van OCW. Het initiatief past in de Wetenschapsvisie 2025 van het kabinet.

Bron: Erasmus MC

BRONErasmus MC
Vorig artikelTips voor gemeentelijke organisaties
Volgend artikelOpenheid in de zorg? NPCF maakt de balans op
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.