Ouders kapot na verzwijgen medische missers: ‘Ons baby’tje had niet hoeven sterven’ – RTL Nieuws

0
901

Opnieuw heeft een ziekenhuis een dodelijk incident verzwegen. Dat ontdekte de onderzoeksredactie van RTL Nieuws. Baby Luna overleed na medische missers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Luna’s ouders proberen al twee jaar de waarheid te achterhalen. Luna’s ouders proberen al twee jaar de waarheid te achterhalen. “Die strijd maakt je kapot. Wie komt er voor ons op? Voor Luna?”Het meldt dat ze de dood van de baby wel gemeld werd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) nadat zij zelf intern onderzoek hadden gedaan. Maar dat zij, achteraf gezien, het meteen als calamiteit hadden moeten melden en pas daarna onderzoek moeten doen. We hebben onze werkwijze hierin begin dit jaar aangepast. Op donderdag 21 juli 2016 besteedt RTL hier een item aan in het nieuws van 19:30 uur.

Opnieuw een ziekenhuis dat een dodelijk incident heeft verzwegen.

 

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws openbaarde eind mei de lijst met ziekenhuisdoden, meldingen van dodelijke medische missers bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Verslaggevers Hester van Yperen en Roland Strijker onderzochten de

Voor Chris, Marloes en onafhankelijke artsen, die door de onderzoeksredactie van RTL Nieuws zijn geraadpleegd, staat het buiten kijf: er zijn dingen misgegaan vóór, tijdens en na de bevalling. En zij vinden dat het ziekenhuis heeft geprobeerd deze fouten te verdoezelen.