Al drie patiënten overleden na behandeling in kliniek Klaus Ross Centrum

0
3383
Drie kankerpatiënten zijn afgelopen week onder verdachte omstandigheden overleden na behandeling in de alternatieve kankerkliniek Klaus Ross Centrum in het Duitse Bracht, nabij Swalmen in de buurt van Venlo. De Duitse justitie wil alleen de dood van de 43-jarige Aalburgse bevestigen. Zij overleed zaterdag, vijf dagen na de start van haar behandeling, in een ziekenhuis in Mönchengladbach. De Duitse justitie is een groot onderzoek gestart.

Alternatieve kankerbehandeling

De drie zouden een tien weken durende alternatieve kankerbehandeling in de kliniek in Bracht krijgen. De therapie werd hen door Klaus Ross zelf toegediend. Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht. Hij heeft zich laten omscholen tot natuurarts. Op de site van de kliniek wordt de behandeling aangeprezen als “niet-toxisch” met nauwelijks bijverschijnselen. “Al onze medewerkers zijn professionals met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van alternatieve en natuurlijke kankerbehandeling.”

De politie waarschuwt patiënten voor de kliniek. Patiënten met soortgelijke klachten die bij het Klaus Ross Centrum zijn behandeld moeten direct een arts te raadplegen. Bij de kliniek is niemand bereikbaar voor commentaar. Ook Ross is niet bereikbaar. De kliniek is vanwege ‘omstandigheden’ al enkele dagen gesloten, zo meldt een briefje op de deur.