Al drie patiënten overleden na behandeling in kliniek Klaus Ross Centrum

Array
Drie kankerpatiënten zijn afgelopen week onder verdachte omstandigheden overleden na behandeling in de alternatieve kankerkliniek Klaus Ross Centrum in het Duitse Bracht, nabij Swalmen in de buurt van Venlo. De Duitse justitie wil alleen de dood van de 43-jarige Aalburgse bevestigen. Zij overleed zaterdag, vijf dagen na de start van haar behandeling, in een ziekenhuis in Mönchengladbach. De Duitse justitie is een groot onderzoek gestart.

Alternatieve kankerbehandeling

De drie zouden een tien weken durende alternatieve kankerbehandeling in de kliniek in Bracht krijgen. De therapie werd hen door Klaus Ross zelf toegediend. Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht. Hij heeft zich laten omscholen tot natuurarts. Op de site van de kliniek wordt de behandeling aangeprezen als “niet-toxisch” met nauwelijks bijverschijnselen. “Al onze medewerkers zijn professionals met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van alternatieve en natuurlijke kankerbehandeling.”

De politie waarschuwt patiënten voor de kliniek. Patiënten met soortgelijke klachten die bij het Klaus Ross Centrum zijn behandeld moeten direct een arts te raadplegen. Bij de kliniek is niemand bereikbaar voor commentaar. Ook Ross is niet bereikbaar. De kliniek is vanwege ‘omstandigheden’ al enkele dagen gesloten, zo meldt een briefje op de deur.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen