Muggen steken niet, maar bijten

Array

Buienradar toont online een muggenkaart met een verwachting van de muggenactiviteit voor de komende vijf dagen. De muggenverwachting wordt bepaald aan de hand van diverse actuele weerfactoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag. Dennis Wilt, de weerman van Buienradar ging voor meer informatie over het muggengedrag te rade bij bioloog Sander Koenraadt van Wageningen UR.

Geur

“Waarom wordt de één gestoken en de ander niet?”, was één van de vragen van de weerman. “Voor muggen ruikt de ene persoon lekkerder dan de ander”, antwoordde Sander Koenraadt.

De Wageningse onderzoeker beantwoordde 5 actuele vragen

  • Waarom steken muggen?
  • Zijn muggen gevaarlijk?
  • Wat zijn de ideale omstandigheden voor de mug?
  • Worden we gestoken of gebeten?
  • Waarom wordt de één gestoken en de ander niet?
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen