Lang onderweg naar vakantiebestemming: pas op voor trombose

Array

Als u een lange reis gaat maken bestaat er een kans dat uw bloeddoorstroming enigszins belemmerd raakt. Dit geeft meer kans op een verhoogde stolbaarheid van het bloed en dus op vorming van stolsel die kunnen veroorzaken. Daarom is het bij lange reizen per vliegtuig, auto of bus goed om de volgende regels in acht te nemen: 

  • Houd uw kuitspieren, voeten en armen goed in beweging.
  • Zorg in ieder geval elke 2 uur voor wat beweging.
  • Gebruik geen of nauwelijks alcohol en koffie.
  • Drink ruim zonder te overdrijven.
  • Gebruik geen slaapmiddelen (u wordt er erg slap van en beweegt veel minder, waardoor de bloeddoorstroming achteruitgaat).
  • Draag niet te strakke kleding en trek eventueel uw schoenen uit.
  • Draag eventueel steunkousen aan beide kanten.

Mocht u verschijnselen ervaren die kunnen wijzen op een trombose, raadpleeg dan altijd een arts (ook in het land van bestemming).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen