Bescherming tegen hepatitis A en B en malaria vaak door toerist vergeten

Array

Driekwart van de Nederlandse toeristen die reizen naar subtropische gebieden gaan onvoldoende beschermd tegen malaria en hepatitis A en B op reis. Met hepatitis besmet worden kan in vrijwel alle landen op de wereld, Noord- West-Europa, Australië, de Verenigde Staten en Canada uitgezonderd.

Hepatitis

Hepatitis A en B zijn infecties van de lever, veroorzaakt door een virus, en zit in de ontlasting, bloed en/of andere lichaamsvloeistoffen van iemand die besmet is. In vakantielanden kan de infectie zich verspreiden via zeewater dat in verbinding staat met het riool. Door te zwemmen of door het eten van vis of zeevruchten raken mensen besmet. Besmetting kan ook via voorwerpen of handen. Bijvoorbeeld door het eten van rauwe groenten, fruit en salades dat door besmette handen is aangeraakt.

Reizigers naar subtropische landen moeten zich tegen verschillende ziekten, zoals Malaria laten inenten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen