Persoonsgebonden subsidie voor vernieuwend multidisciplinair onderzoek

0
504

Wetenschappers uit disciplines buiten de geestelijke gezondheidszorg (GGz) kunnen een multidisciplinaire fellowship aanvragen om innovatieve wetenschappelijke ideeën voor GGz-onderzoeksvragen uit te werken. Door bruggen te slaan tussen de verschillende disciplines stimuleren zij vernieuwend .De subsidieronde voor multidisciplinaire fellowships richt zich op onderzoek naar vroege herkenning en behandeling en gepersonaliseerde zorg in de GGz. De deadline voor indiening is 11 oktober 2016 om 14.00 uur.

Fellowships

Naast multidisciplinaire fellowships kunnen in deze subsidieronde ook praktijkfellowships aangevraagd worden. Er kunnen dus binnen één subsidieronde 2 soorten fellowships aangevraagd worden:

  • Multidisciplinaire fellowships: gepromoveerde wetenschappers uit niet GGz-disciplines die de kans krijgen innovatieve wetenschappelijke ideeën met betrekking tot GGz-onderzoeksvragen uit te werken.
  • Praktijkfellowships: professionals en behandelaren werkzaam in de GGz, die onderzoek willen verrichten naar een vernieuwend, grensverleggend GGz-onderwerp.

Fellowships kunnen aangevraagd worden voor een looptijd van minimaal 3 en maximaal 5 jaar met een maximaal subsidiebedrag van € 300.000,-. Het totaal beschikbare subsidiebudget voor deze ronde bedraagt € 1.500.000,-.

Bron: ZonMw

BRONZonMw
Vorig artikel17e Nationale Spoedzorgcongres
Volgend artikelKwetsbaarheidsparadox: meer PTSS in minder kwetsbare landen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.