Annature geboortezorg opgericht

Array
Breda landelijk koploper als het gaat om integrale geboortezorg

Op dinsdag 1 november 2016 is Annature geboortezorg formeel opgericht. Tijdens de officiële bijeenkomst in Allekante zetten verloskundigen, gynaecologen, Amphia en echocentrum Focus hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst en zijn daarmee koploper in Nederland. Tevens werd de intentieovereenkomst met de kraamzorgorganisaties getekend. Hiermee geven ook zij hun commitment af aan dit samenwerkingsverband. Met als belangrijkste doel, het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor aanstaande ouders en hun baby.

Care naar smaak, Cure op maat, dat is de essentie van het integrale geboortezorgconcept in Breda en omstreken. Door intensievere samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen, ziekenhuis en kraamzorgorganisaties krijgen aanstaande ouders en hun baby optimale zorg. Dichtbij huis waar het kan en goed begeleid in het ziekenhuis waar dat moet.

Geboortezorg

Annature coördineert als één organisatie de zorg aan de zwangere en haar partner zowel buiten als binnen het ziekenhuis. Dat betekent dat de vertrouwde verloskundige praktijken in Breda e.o. gewoon blijven bestaan. In de nabije toekomst zal ook de kraamzorg hier onderdeel van uit maken. De zorg binnen Annature wordt kleinschalig georganiseerd zodat de zwangere en haar partner een vertrouwd team om zich heen heeft in deze belangrijke levensfase.

Samenwerking

De aanleiding voor integrale geboortezorg is het besef dat in Nederland de al goede kwaliteit van geboortezorg verder kan verbeteren en dat zo de babysterfte nog verder omlaag kan worden gebracht. Door samenwerking tussen de verloskundige, gynaecoloog, Amphia en de kraamzorg rondom elke zwangerschap te intensiveren, wordt het risico op problemen aanzienlijk verkleind.

De naam Annature staat voor Moeder Natuur. Anna staat ook voor lieflijk, waarbij de relatie met zorgzaamheid en geborgenheid snel is gelegd. Het zijn twee typische kenmerken van de integrale geboortezorg die in Breda en omstreken vanaf 2017 geboden wordt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen