Lotgenotenbijeenkomst over prostaatkanker in Bernhoven

0
707

Op 29 november vindt een lotgenotenbijeenkomst plaats voor patiënten met prostaatkanker en hun naasten. Onderwerp is: Heb je nog vragen vóór of na de behandeling? Deze bijeenkomst is een initiatief van de polikliniek urologie van Bernhoven en ProstaatKankerStichting.nl.

Als je te horen krijgt dat je prostaatkanker hebt, gaat er heel wat door je heen. Dat geldt in de eerste plaats voor degene die de diagnose treft, maar ook voor zijn dierbaren om hem heen. Hierover gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Daarnaast is er veel ruimte om je eigen ervaringen en je vragen met anderen te delen. De kracht van deze bijeenkomsten zit in het feit dat het hier gaat om lotgenotencontact. Want ProstaatKankerStichting.nl is een patiëntenorganisatie door en voor mannen met prostaatkanker.

Aanmelden is niet nodig. Wie erbij wil zijn is om 10.00 uur welkom in vergaderruimte 1 van Bernhoven in Uden.

Dit initiatief om lotgenotencontact te organiseren sluit aan bij de de campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’. Bernhoven vindt het belangrijk dat patiënt en dokter samen echt in gesprek te gaan over een behandeling. Dat betekent dat patiënten goed geïnformeerd moeten zijn. Dit initiatief draagt daaraan bij.

Bron: Bernhoven

Vorig artikelInnovate Dementia wint de CZ Zorgprijs 2016
Volgend artikel7 professoren ontvangen dubbelbenoeming
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.