Professor Kuis geridderd tijdens jubileumbijeenkomst Reumafonds

Array
Drie koninklijke onderscheidingen op 90ste verjaardag Reumafonds

Wietse Kuis heeft vandaag uit handen van staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een koninklijke onderscheiding ontvangen. Kuis is nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij krijgt de onderscheiding met name voor zijn bijdrage aan de verbeterde behandeling van jeugdreuma.

De onderscheiding werd op 18 november uitgereikt tijdens de jubileumbijeenkomst van het Reumafonds. Naast Kuis waren er vandaag ook onderscheidingen voor mevrouw Van Schaagen-van Noordennen en mevrouw van Zinderen Bakker-Sanders vanwege hun jarenlange vrijwillige inzet voor het Reumafonds. Van Schaagen-van Noordennen en mevrouw van Zinderen Bakker-Sanders zetten zich respectievelijk al 25 en 51 jaar in als collectant, wijkhoofd en organisator voor het Reumafonds en leveren daarmee een ongekende bijdrage.

Professor Kuis
Professor Kuis is een pionier op het gebied van kinderreumatologie en bouwde o.a. een onderzoekslijn en kinderkliniek die nationaal en internationaal zeer hoog aangeschreven staan. Hij heeft als kinderreumatoloog en hoogleraar Kindergeneeskunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) veel verbeterd in de behandeling van kinderen met ernstige vormen van jeugdreuma. Hij initieerde vernieuwingen op gebied van de kwaliteit van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Kuis was de eerste reumatoloog die succesvol beenmergtransplantaties uitvoerde bij kinderen met jeugdreuma.
 
Onschatbare waarde voor Reumafonds
Lodewijk Ridderbos, directeur Reumafonds: “Elk jaar komen er in Nederland zo’n 300 nieuwe kinderen met jeugdreuma bij. Zij zijn vaak ernstig ziek en krijgen zware medicijnen, vaak met veel bijwerkingen. Professor Kuis is van onschatbare waarde geweest voor de medische vooruitgang, waardoor het leven van deze jonge patiëntjes aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast heeft hij zich vele jaren meerdere dagdelen per maand belangeloos en vrijwillig ingezet voor het Reumafonds.”
Bron: Reumafonds
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen