Video uitreiking Koninklijke onderscheiding Niels Schuddeboom #ridderniels @shakingtree

0
962

Niels Schuddeboom is afgelopen weekend, 10 december, Koninklijk gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van die bijeenkomst in het stadhuis van IJsselstein heeft Bernard Brosi een compilatievideo gemonteerd, waarbij het Lintje door Burgemeester Patrick van Domburg aan Niels werd uitgereikt. 

Inclusiviteit

Velen in de zorg kennen Niels Schuddeboom en zijn onderneming Shakingtree Interventions. Niels is bij Bijzondere Gelegenheid een Koninklijk onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten om te strijden voor een samenleving waarin mensen met en zonder beperking samenleven in de maatschappij. Dat zij deel uitmaken van hetzelfde sociale netwerk, gebruik kunnen maken van dezelfde voorzieningen en de afstand tot de arbeidsmarkt wordt verkleind.

Verrassing

Het was een grote verrassing voor Niels. Die tot in de raadszaal nog steeds niet direct in de gaten had, wat hij daar nou kwam doen. De gemeente IJsselstein en mensen uit het netwerk van Niels, hebben gezamenlijk een dossier samengesteld. Het is samen met initiatiefneemster Janine Budding, en maar liefst dertien ondersteunende verklaringen gelukt om binnen 5 weken een goedkeruing op het verzoek te verkrijgen.

Ondersteuners

Medeondersteuners zijn: Maaike Schnabel, eigenaar Platypus Health; Anne-Miek Vroom, medisch socioloog en directeur Stichting IKONE; Maarten den Braber, mede-oprichter Nexthealth; de heer Gerritsen, secretaris-generaal Ministerie VWS; Annette Stekelenburg van de Mantelzorgawards; Sylvia Veereschild, Adjunct Directeur coöperatieve vereniging Dimpact U.A.; Evelyn Visschedijk van Spirit Jeugd en Opvoedhulp; Martijn Hulst van Zorgbroeders BV; Ronald van den Hoff, CEO & President Seats2meet; Laurens Waling, Part-up oprichter; Julie de Widt, Microsoft Nederland; en Marieke Raats van Siza

Inspiratie

Niels z’n enorme daadkracht en positiviteit is een inspiratiebron voor een zeer grote groep mensen die door hem worden geraakt. Zijn aandacht voor mensen om hem heen is bijzonder en hartverwarmend. Met dit lintje inspireert Niels weer een grote groep mensen met een beperking. Want de  lichamelijke omstandigheden van Niels hebben hem nooit gehinderd te bereiken wat hij voor ogen had.