RUG-wetenschapper Lude Franke treedt toe tot De Jonge Akademie

Jonge onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie. De Jonge Akademie (DJA) is een platform binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen met jonge topwetenschappers die een vernieuwende visie hebben op wetenschap en wetenschapsbeleid. De Akademie organiseert inspirerende activiteiten voor verschillende doelgroepen op het gebied van wetenschapscommunicatie. Elk jaar kiest DJA 10 nieuwe leden uit onderzoekers die minder dan 10 jaar geleden zijn gepromoveerd.

Young Academy Groningen

Merel Keijzer en Lude Franke zijn daarnaast lid van de Young Academy Groningen (YAG), een platform van talentvolle jonge onderzoekers aan de RUG dat wetenschappers van verschillende vakgebieden wil verenigen. Samen brengen ze advies uit aan de universiteit over onderzoeksbeleid en organiseren ze publieksactiviteiten om de band tussen wetenschap en maatschappij te versterken.

Prof. Dr. Lude Franke

Lude Franke is als adjunct-hoogleraar werkzaam op het gebied van de genetica, wiskunde, statistiek en informatica aan de afdeling Genetica van de RUG/Universitair Medisch Centrum Groningen. Als statistisch geneticus richt Franke zich op het analyseren van gegevens over de genetica van complexe ziekten en auto-immuunziekten (zoals coeliakie). In zijn vernieuwende onderzoek maakt hij gebruik van ‘big data’ en is hij warm pleitbezorger van hergebruik van data. Deze strategie is niet alleen kosteneffectief, maar ook noodzakelijk om actuele vragen op het gebied van de functionele genetica te kunnen onderzoeken en beantwoorden.

Bron: RUG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen