Staatssecretaris Van Rijn opent pgb-congres op 30 maart

0
909

30 maart 2017 vindt in Utrecht een congres plaats over de toekomst van het persoonsgebonden budget (pgb). De organisatie is in handen van de Guus Schrijvers Academie in samenwerking met budgethoudersvereniging Per Saldo. De datum van het congres ligt direct na de Tweede Kamer verkiezingen. De ondertitel is daarom: ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor het pgb?’

Staatssecretaris Martin van Rijn zal het congres openen. Tal van actuele onderwerpen rond het pgb en innovatieve voorbeelden en voorstellen uit binnen- en buitenland zullen die dag de revue passeren. Er zijn (korte) voordrachten, workshops en flitspresentaties met veel gelegenheid om te participeren en vragen te stellen.

Toegankelijkheid

Tijdens het congres zullen onder meer de volgende vragen aan de orde komen:

  • Hoe kunnen we in Nederland zorgen voor een toegankelijk en eenvoudig pgb in alle vier de zorgwetten?
  • In hoeverre is meer preventie en minder recherche een oplossing voor een fraudevrij persoonsgebonden budget?
  • Welke interessante (regionale) innovaties zijn er op pgb-gebied?
  • Hoe inventariseer en meet je de zorg- en ondersteuningsbehoeften tijdens een keukentafelgesprek bij een pgb-aanvraag?

Op het eind van het congres zullen sprekers verbaal de degens met elkaar kruisen aan de hand van een aantal pittige stellingen. De zaal kan via live voting meestemmen.

Flitspresentaties

De voordrachten en workshops worden afgewisseld met korte flitspresentaties. Via deze flitspresentaties krijgt de bezoeker een breed scala aan goede voorbeelden, projecten en initiatieven aangereikt, die erop gericht zijn om de kwaliteit en betaalbaarheid van het pgb te verbeteren.

Voor wie?

Het congres is bestemd voor zorg- en welzijnprofessionals, RvB-leden en beleidsmedewerkers van zorgaanbieders, inkopers bij zorgverzekeraars, wethouders, medewerkers van gemeenten die de toegang verzorgen voor mensen met een beperking, vertegenwoordigers van nationale instanties en brancheorganisaties; leden van patiënten- en gehandicaptenorganisaties en hun regionale platforms en iedereen die interesse heeft in pgb’s.

Bron: Guus Schrijvers

Vorig artikelPsychosociale klachten bij hartziekten vrouwen
Volgend artikelWaarborg maatwerk bij centrale zorginkoop
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.