Bestuurder Maasstad Ziekenhuis Anton Westerlaken overleden

Op vrijdag 31 maart is op 62-jarige leeftijd onze gewaardeerde bestuurder Anton Westerlaken overleden. Anton was van januari 2012 tot juni 2016 voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis, vanwege zijn ziekte heeft hij het voorzitterschap neergelegd. Daarna bleef hij lid van de raad van bestuur. Voorheen heeft hij diverse bestuurlijke functies gehad, zijn loopbaan werd gekenmerkt door maatschappelijke functies bij de politie Rotterdam, CNV, ’s Heeren Loo Zorggroep en het Erasmus Medisch Centrum. Anton werd gedreven door de opvatting dat je niet voor jezelf op de wereld bent maar om de wereld een beetje beter te maken.

“Wij zijn allen bedroefd door het verlies van Anton”, laten Peter Langenbach en Johan Dorresteijn, raad van bestuur weten namens het ziekenhuis. “Anton heeft een grote bijdrage geleverd aan het Maasstad Ziekenhuis en zich vol overgave ingezet voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze patiënten. Onder zijn leiding heeft het Maasstad Ziekenhuis een internationale accreditatie behaald (JCI) en is het ziekenhuis lid geworden van de topklinische ziekenhuizen (STZ). Speciale waardering gaat uit naar zijn rol voor het Spijkenisse Medisch Centrum en de samenwerking in de regio. Voor zijn jarenlange inzet als voorzitter en lid raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis zijn wij hem veel dank verschuldigd. Wij verliezen in hem een uitstekende bestuurder maar ook een fijne collega en vriend. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en naaste familieleden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.”

Er is een digitaal condoleanceregister voor Anton Westerlaken beschikbaar

Bron: Het Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen