Erkko Autio benoemd tot hoogleraar Entrepreneurship and Innovation

0
981
Innovation Voucher Program

Tilburg University heeft professor Erkko Autio benoemd tot hoogleraar Entrepreneurship and Innovation aan de Tilburg School of Economics and Business.

Erkko Autio´s onderzoek richt zich op de het snijvlak van ondernemerschap, strategie en innovatie. Zijn huidige onderzoek concentreert zich op:

  • innovatieve ecosystemen
  • ecosystemen van ondernemingen;
  • vergelijkend ondernemerschap;
  • innovatie van business modellen; en
  • internationalisering van nieuwe ondernemingen
Het overkoepeld thema van deze onderwerpen is digitalisering: hoe beinvloedt digitalisering het ondernemerschap (één uiting hiervan is de brede invoering van ‘Lean Entrepreneurship practices’)? Hoe heeft digitalisering impact op de innovatie en het ecosysteem van de onderneming? Hoe kent digitalisering waarde toe aan co-creatie in ecosystemen, met name door het mogelijke effect op de innovatie van business modellen? En hoe transformeert digitalisering de patronen en soms de betekenis van de nieuwe onderneming internationalisering?
De leerstoel wordt ingebed bij het Department of Management. Het Tilburg Center of Entrepreneurship (TCE) maakt deel uit van dit departement. TCE verzorgt onderwijs op het gebied van innovatie en ondernemerschap.  evert een belangrijke bijdrage aan makes important contributions to entrepreneurship education at Tilburg University. Verder doet TCE toegepast onderzoek uit en houdt zich bezig met valorisatie van wetenschappelijke kennis.
Erkko Autio zal onderzoek doen naar ondernemerschap en innovatie en onderwijs geven in (research)masteropleidingen en PhD-programma’s. De leerstoel Entrepreneurship and Innovation is een part-time aanstelling (0.5 fte). Hij is met ingang van 1 februari van start gegaan.
Professor Erkko Autio is hoogleraar in Technology Venturing and Entrepreneurship aan de Imperial College London Business School. Hij stuurt de Diffusion of Innovation theme aan en is Co-Investigator aan de Innovation and Entrepreneurship Group in het Digital City Exchange project. Tevens is hij lid van de Senate of Imperial College en heeft hij zitting in the Research Committee of ICBS.
Erkko is medeoprichter van de Global Entrepreneurship and Development Institute and co-auteur van de Global Entrepreneurship Index and the EU Regional Entrepreneurship Index. Verder is hij medegrondlegger van het Global Entrepreneurship Monitor GEM initiatief – opgericht in 1997 en ‘s werelds grootste consortium van lopend onderzoek in de socjale wetenschappen..
Autio promoveerde aan de Helsinki University of Technology (HUT). Hij vervulde een aantal academische posities, waaronder hoogleraar en directeur van het Institute of Strategy and International Business aan de HUT in 1999, gasthoogleraar aan CERN in 2001 en hoogleraar bij HEC Université de Lausanne in 2003, alvorens hij op zijn huidige kwam aan ICBS in 2006.
Meer informatie op Erkko’s ICL website.
Vorig artikelGratis condooms op camping Intents Festival
Volgend artikelArjen Lubach en seksuoloog Ellen Laan in College Tour
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.