EenVandaag: Transgenders grijpen zelf naar hormonen

Array

Een deel van de transgenders gaat zelf op zoek naar hormonen om van geslacht te veranderen, omdat ze te lang moeten wachten op een officiële behandeling. Dit meldt EenVandaag maandag 1 mei.

Ze injecteren zelf testosteron, slikken ze oestrogeen of smeren hormoonzalfjes zonder toezicht van een arts. Dit heeft soms heftige gevolgen.

Het duurt acht maanden voor ze een eerste afspraak hebben en nog veel langer voor ze via een genderpoli aan hormonen kunnen komen.

Kamervragen

D66 wil dat de problemen worden opgelost en heeft Kamervragen gesteld. Wat moet er anders? Demissionair minister Edith Schippers wil meer zorg voor transgenders en een betere verspreiding van die zorg door het hele land.

Raar

Maar dat lost volgens EenVandaag niet het hele probleem op. Want de transgenders zelf vinden het eigenlijk het raar dat ze een heel psychologisch traject moeten afleggen voordat ze van een arts hormonen krijgen. Toen zij zich hadden aangemeld bij de poli, waren zij er al lang uit: behandeling. En wel nu.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen