Steun van publiek voor hartstudie

0
760

Internist dr. Jeanine Roeters van Lennep van het Erasmus MC verzamelt via een crowdfunding-actie 25.000 euro voor haar onderzoek. Als dat lukt, verdubbelt de Hartstichting het bedrag.

Cyclus


Roeters van Lennep: “Ik wil de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeteren. Daarom onderzoek ik of de vrouwelijke cyclus invloed heeft op hartklachten.” Ze vraagt het publiek om steun.

Duidelijkheid

“Vrouwelijke hormonen hebben allerlei effecten, bijvoorbeeld op de wand van bloedvaten. Het is dus heel waarschijnlijk dat ze ook invloed hebben op het moment waarop je hartklachten krijgt. Maar dat weten we nog niet zeker, omdat het heel moeilijk is om subsidie te krijgen voor onderzoek hiernaar”, zegt Roeters van Lennep. “Als het me lukt om genoeg geld in te zamelen, komt hierover eindelijk meer duidelijkheid.”

Gezonde lunch

Wie de internist steunt, kan kiezen voor een tegenpresentatie. Dat varieert van een persoonlijk bedankje tot een healthy heart-middag met een gezonde lunch en een yoga-les.

Giften

De crowdfunding loopt tot en met 30 juni. Als Roeters van Lennep dan 25.000 euro heeft verzameld, verdubbelt de Hartstichting het bedrag. Wordt het streefbedrag niet gehaald, dan kan het project niet doorgaan en worden de giften teruggestort. “Tot nu toe zijn de reacties positief, mensen vinden het een belangrijke studie. Met hulp van het publiek gaat het onderzoek zeker van start.”

Doneer hier https://steunmijnonderzoek.hartstichting.nl/project/roeters-van-lennep/doneren of lees meer op de website van de Hartstichting.

Vorig artikelHoe schadelijk is dat biertje op je 15e?
Volgend artikelLeven maken in NEMO
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.