Op de hoogte met kwallenrader over kwallen op jouw vakantiebestemming

Array

Ga je naar het zuiden op vakantie in Europa? Check goed op de aanwezigheid van a op jouw vakantiebestemming met de kwallenradar. Kwallenradar houdt tijdens de zomer de actuele hoeveelheid kwallen langs de beroemdste vakantiebestemmingen bij.

Let op voor het Portugees Oorlogschip

Normaliter komt het Portugees Oorlogsschip enkel voor in tropische wateren rond de evenaar. Maar door de warmere zeestromingen als gevolg van het versterkte broeikaseffect wordt het leefgebied van de kwal steeds groter. Zodoende worden deze tropische kwallen vaker gesignaleerd in de Middellandse zee rond Gibraltar en inmiddels  ook rond de zuidelijke wateren van Engeland. Het gif dat uit de netelcellen van het Portugees Oorlogsschip komt is dusdanig sterk dat het de bloedsomloop van het lichaam kan stop zetten. Mocht dit optreden dan leidt dat automatisch tot een hartaanval.

Bron: Kwallenradar

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen