Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten

Array

Het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten gaat vanaf 3 juli van start. Het doel is sneller bijwerkingen van implantaten te signaleren. Meldingen over mogelijke bijwerkingen worden geanalyseerd en geïnterpreteerd samen met clinici uit het zorgveld. In het Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten werken het RIVM en het Lareb samen.

Een implantaat is een medisch hulpmiddel dat om cosmetische of medische redenen in het lichaam wordt geplaatst. Deze implantaten kunnen ongewenste effecten of bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk dat mogelijke bijwerkingen gemeld worden zodat problemen met een specifiek implantaat snel gesignaleerd kunnen worden.

Expertisecentrum

Als het nodig is kan het expertisecentrum een onderzoek starten naar een bepaald implantaat waarvoor veel of specifieke bijwerkingen zijn gemeld. De resultaten hiervan zullen geanonimiseerd openbaar gemaakt worden via de RIVM website. Tegelijkertijd zullen de resultaten geanonimiseerd met de Inspectie voor de Gezondheidszorg gedeeld worden zodat zij indien nodig actie kan ondernemen.

Hier vindt u het meldpunt.

Bron: Lareb

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen