200 jonge kankerpatiënten racen over TT-Circuit

0
657
Meerijden met coureurs over TT-circuit in Assen. Fotograaf: Jack Amels
Meerijden met coureurs over TT-circuit in Assen. Fotograaf: Jack Amels
Stichting Against Cancer geeft gezinnen een onvergetelijke dag op jaarlijkse Circuitdag

Woensdag 12 juli 2017 organiseerde Stichting Against Cancer voor ruim 200 gezinnen de 13e editie van de Circuitdag Against Cancer op het TT-circuit in Assen. Deze jaarlijkse circuitdag is speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Onder andere GT-coureur Indy Dontje, Rintje Ritsma, ambassadrice Kira (singer-songwriter), 120 coureurs en 125 vrijwilligers zorgden ervoor dat de jonge kankerpatiënten en hun ouders voor een dag hun zorgen naast zich neer konden leggen. De kinderen konden meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks en konden zelf ook racen op de kartbaan in Furori’s. Daarnaast waren er optredens van zangeres en ambassadrice Kira, een demo van schermster Cheryl de Jong, grote off-roadvoertuigen van Defensie en twee F-16 flightsimulators van de Luchtmacht.

Bijzonder was de aankondiging van Stichting Against Cancer over hun nieuwe samenwerking met FC Twente. Vanaf komend seizoen nodigt de club gezinnen die te maken hebben met kanker uit als VIP voor de thuiswedstrijden. De circuitdag Against Cancer werd mede mogelijk gemaakt door Skippy-Rent, Ducati KNMV, Dobla, Sysqa, TT-Circuit Assen, Sanders Heftrucksk, Chrono Karting, FJ Motorsport, Politie Groningen, ISS World en het Ministerie van Defensie.

Voor één dag coureur

Woensdag 12 juli vond de twaalfde Against Cancer Circuitdag plaats op het TT-Circuit in Assen. Jonge kankerpatiënten en hun familie werden de hele dag in de watten gelegd op en rondom het circuit, door onder andere ambassadeurs Indy Dontje, Rintje Ritsma, singer-songwriter Kira en schermster Cheryl de Jong. De kinderen konden behalve (mee)racen ook genieten van diverse optredens, grote Dakar-trucks, off-roadvoertuigen van Defensie en flightsimulators van de Luchtmacht. Speciaal voor de moeders stond er in ‘WomanCity’ een team van visagisten en nagelstylistes.

Over Against Cancer
Stichting Against Cancer – sinds 2004 actief – zamelt geld in voor de ondersteuning van kankerpatiënten en organiseert evenementen voor gezinnen met zieke kinderen. Zo wordt er jaarlijks een circuitdag georganiseerd voor gezinnen en wordt er met een golftoernooi geld ingezameld. De stichting werkt nauw samen met VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) en helpt families die door kanker in de financiële problemen zijn gekomen. De stichting wordt vrijwel volledig bestuurd door vrijwilligers. Zie voor meer informatie: www.againstcancer.nl
Foto: Meerijden met coureurs over TT-circuit in Assen. Fotograaf: Jack Amels
Bron: Stichting Against Cancer
Vorig artikelVan de IC een betere slaapkamer maken
Volgend artikelBetere informatie halen uit medische beelden
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.