Snotteren door grote temperatuurveranderingen

0
597

Een ommezwaai van het Nederlandse, bijna herfstachtige weer naar hitte op de vakantiebestemming laat zijn sporen na. Daardoor zien huisartsen een piek van infectieziekten rond de vakantieperiode.
Infecties krijg je bijvoorbeeld ook als het ‘s ochtends 10 à 15 graden kouder is dan ‘s middags. Dan worden de ziektekiemen in het lichaam actiever. Hetzelfde effect krijg je eveneens door de airco in de auto. Gebruik je die te pas en te onpas, dan krijgen virussen de kans het lichaam aan te vallen. Plotse afkoeling is niet goed.

Ook de start van de vakantie speelt een rol. Veel mensen zijn vermoeid en snakken echt naar rust en het immuunsysteem is door de strenge winter verzwakt. Meestal zijn de infecties die we nu zien niet zo ernstig. Gewoon een paar dagen rusten helpt al om er weer bovenop te komen.