Kantoorpand getransformeerd tot OK-complex

0
895

Equipe Zorgbedrijven een bestaand kantoorpand in Amsterdam laten transformeren tot een volwaardig OK-complex. Ontwerp en realisatie lagen in handen van BAM en Interflow. Naast vier Flex-OK’s klasse 1 zijn in het gebouw een holding recovery, behandelkamers en individuele bedkamers opgenomen. Met een geluidsniveau van 42 dBA zijn de operatiekamers de stilste van Nederland.  De bouw is in oktober 2016 gestart. Equipe heeft de nieuwe vestiging deze maand in gebruik genomen.

Equipe Zorgbedrijven bestaat uit drie gespecialiseerde, zelfstandige behandelcentra met vestigingen in heel Nederland: Helder kliniek (spataderen en anale problematiek), Expert Clinic (hand-polschirurgie) en Velthuis (cosmetische chirurgie en huidtherapie). Aanleiding voor de nieuwe vestiging in Amsterdam was een toenemend aantal cliënten. Sonja Vissers, regiomanager Amsterdam bij Equipe: “Het aantal vierkante meters in de vestiging Hilversum was onvoldoende om onze groei te accommoderen en in de regio was geen geschikt pand te vinden. Met het Gooi als referentiegebied is Amsterdam een goede locatie. Het pand ligt vlak aan de snelweg, de bereikbaarheid is dan ook uitstekend en er is ruime parkeergelegenheid.”  Equipe Zorgbedrijven heeft verder hoofdvestigingen in Eindhoven, Rotterdam, Enschede en Velp voor de grotere operaties en elf buitenpoli.
Flex-OK’s klasse 1
In de in Amsterdam-Zuidoost gelegen kliniek heeft Interflow vier Flex-OK’s klasse 1 gerealiseerd. In het ontwerp heeft Interflow rekening gehouden met de specifieke wens van Equipe de operatiekamers flexibel in te richten op haar werkwijze. Vissers: ´Wij zijn altijd op zoek naar innovatie en de Flex-OK heeft in onze ogen de toekomst. Alle wensen van OK-tafel tot en met het laatste luchtrooster zijn ingevuld. Daarmee voldoen de operatiekamers niet alleen aan onze werklogistiek, maar dragen ze ook bij aan het werkplezier van onze mensen en kunnen we optimale zorg aan onze cliënten
garanderen´.
Het geluidsniveau van de operatiekamers heeft in de ontwikkeling extra aandacht gekregen. Uit metingen blijkt dat een niveau van 42 dBA wordt gehaald. De minimale norm in Nederland is 45 dBA.
Bron: BAM Bouw en Techniek & Interflow
Vorig artikelSamenwerking maakt superspecialiseren mogelijk
Volgend artikelZZP-ers kampen met gezondheidsproblemen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.