Op 12 oktober opening nieuwe SEH MCL

0
840

De spoedeisende zorg in Nederland is volop in ontwikkeling. Ook in Friesland. De inwoners worden steeds ouder en zijn ook steeds meer chronisch zieken, waardoor de Spoedeisende Hulp (SEH) van het MCL te klein is geworden. Patiënten moeten nu vaak te lang wachten en de zorg wordt steeds ingewikkelder. Daarom bouwt het MCL een nieuwe SEH. Deze wordt op 12 oktober 2017 officieel geopend. Het MCL bouwt aan een nieuwe Spoedeisende Hulp. Met korte filmpjes brengen zij wekelijks de bouwvorderingen bij.

Op woensdag 14 juni 2016 is het hoogste punt van de nieuw te bouwen Spoedeisende Hulp in Leeuwarden bereikt. Om zijn waardering voor het harde werken te laten blijken, trakteerde het Medisch Centrum Leeuwarden de bouwvakkers op een haring uit de feestelijke haringkar.

Het ziekenhuis heeft ervoor gekozen om het plaatsen van de staalconstructie van de luifel als hoogste punt te symboliseren, omdat dit als een activiteit met een hoog risico wordt gezien. Er werden namelijk stalen balken boven de rijbaan van de ambulances gehangen. De ambulances moesten daarom die dag een andere route volgen om de patiënten naar de Spoedeisende Hulp te brengen.

Overigens is het hoogste punt van de nieuwe SEH niet werkelijk bereikt op 13 juni. Het platte dak van het gebouw was al eerder geplaatst en het gebouw is overal even hoog.

Vorig artikelZeldzame kennis delen
Volgend artikelRuim half miljoen voor slimmer botherstel
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.