Hart- en vaatziekten bij vrouwen; ken je risico’

0
1085
Informatieavond ‘Hart- en vaatziekten bij vrouwen; ken je risico’

Hartproblemen worden bij vrouwen nog vaak over het hoofd gezien. Reden genoeg voor de Nederlandse Hartstichting om vrijdag 29 september uit te roepen tot nationale Dress Red Day. Met de oproep om rood te dragen, vraagt zij deze dag aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat deze dag ook niet ongemerkt voorbij gaan. De cardiologen organiseren donderdag 28 september een informatieavond over hart- en vaatziekten onder vrouwen. Hoe herken je de klachten? Wat zijn de risicofactoren? En hoe kun je er zelf voor zorgen dat je jouw hart zo gezond mogelijk houdt?

Locatie: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Aanvang: 18.30 uur, programma 19.00 – 21.00 uur

Aanmelden: cardiologie@jbz.nl of (073) 553 6040

Toegang is gratis

 

Programma

JBZ-cardiologen Maayke Sluman en Janet van Kuilenburg gaan samen met Bram van Bakel, arts assistent Cardiologie, in op de signalen van hartziekten bij vrouwen.

  • Wat zijn de verschillen tussen de klachten van mannen en vrouwen?
  • Welke risicofactoren zijn er specifiek voor vrouwen?
  • Welke symptomen zijn alarmerend?
  • Waarom is het soms moeilijker om een diagnose te stellen bij vrouwen dan bij mannen?
  • Zijn er verschillen in behandeling voor mannen en vrouwen?

 

Daarna geeft fysiotherapeut Bart Cornelissen advies over gezond bewegen en een actieve levensstijl, en hoe je dat kunt combineren met jouw dagelijkse routine.

 

Hart- en vaatziekten bij vrouwen

Bij vrouwen zijn hart- en vaatziekten wereldwijd nog steeds doodsoorzaak nummer één. Dat komt onder meer doordat de signalen dat er iets is met het hart, bij vrouwen vaak te laat herkend worden; zowel door dokters als door patiënten. Door aandacht te besteden aan het klachtenpatroon en de specifieke risicofactoren bij vrouwen, hopen de cardiologen van het JBZ meer bewustwording over dit onderwerp te creëren.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis