Roessingh Research and Development opent usability lab voor nieuwe zorgtechnologie

Array

Roessingh Research and Development (RRD) heeft een nieuw Usability en User Experience Lab geopend. Bijzonder is dat de testen heel specifiek voor bepaalde doelgroepen kunnen worden uitgevoerd. Het lab is uitgerust met de nieuwste technologie om de gebruiksvriendelijkheid van nieuwe zorgtechnologie, zoals zorgapps, games en medical devices te kunnen testen. RRD werkt daarvoor onder meer samen met zorgprofessionals en patiënten. Het lab is ook voor andere bedrijven beschikbaar.

Er komen dagelijks nieuwe apps, games en hulpmiddelen op de markt die een specifieke doelgroep helpen met bijvoorbeeld oefeningen of zelfmanagement. In het nieuwe state-of-the-art lab test RRD de gebruiksvriendelijkheid en gebruikservaring van deze nieuwe producten. Patiënten gaan met een product aan de slag en in het lab wordt hun interactie met de nieuwe technologie nauwkeurig geobserveerd en geregistreerd. Dit levert veel concretere resultaten op dan een test met ‘gezonde’ proefpersonen. Bij producten die bedoeld zijn voor toepassing in een therapeutische setting, testen ook therapeuten de gebruiksvriendelijkheid.

De usability en user experience testen worden uitgevoerd volgens wetenschappelijke test- en analysemethodes. Het onderzoek richt zich op praktische vragen, zoals “Begrijpen de gebruikers hoe het product werkt?” en meer subjectieve vragen, zoals “Hebben mensen hier vertrouwen in?” en “Vinden ze het leuk?”. Allemaal belangrijke vragen die helpen om een succesvol nieuw product te introduceren.

Miriam Luizink, directeur van RRD vertelt: “Met het usability lab maken we kennis en ervaring die de experts bij RRD hebben opgebouwd in internationale onderzoeksprojecten toegankelijk voor anderen. We stellen daarvoor onze faciliteiten, een usability lab en labs om fysiologische parameters vast te stellen, beschikbaar. En in samenwerking met de Twentse Zorgacademie richten we ons specifiek op het testen van nieuw ontwikkelde technologie voor ouderen en hun zorgverleners.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen