Chirurgen Amphia voeren bijzondere dubbele operatie uit

0
1633

Een gespecialiseerd operatieteam aangestuurd door een leverchirurg en een longchirurg, heeft onlangs een zeer bijzondere en unieke operatie uitgevoerd. Bij een patiënt met uitzaaiingen in zowel de lever als in de longen, zijn middels een kijkoperatie (laparoscopie) via de borstkas de uitzaaiingen weggehaald (transthoracale resectie). De patiënt is goed hersteld van zijn operatie en is inmiddels weer thuis.

Dr. Paul Gobardhan is een van de chirurgen die de operatie uitgevoerd heeft. Gobardhan: “We hebben al eerder zogenoemde laparoscopische transthoracale resecties uitgevoerd  voor het verwijderen van moeilijk benaderbare uitzaaiingen in de lever. Maar deze keer hebben we via diezelfde opening in de borstkas ook gelijktijdig de uitzaaiing in de long verwijderd. Voor de patiënt heeft dit als voordeel dat hij maar één keer geopereerd moet worden.”

Goede samenwerking en communicatie

Gobardhan werd hierin bijgestaan door dr. Eelco Veen: “Heel belangrijk bij zo’n bijzondere operatie is goede samenwerking en communicatie. Je hebt als chirurg ieder je eigen expertise. Bij deze patiënt was het belangrijk dat we elkaar  – ook letterlijk – de ruimte gaven om ieder z’n deel van de behandeling te doen. Het onderling vertrouwen moet daarbij heel groot zijn. Overigens doen we deze operatie niet alleen, we worden hierin bijgestaan door een gespecialiseerd operatieteam.”

Remco Djamin is voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf waaronder de artsen vallen. Djamin: “We zijn enorm trots op dit team en de unieke prestatie die ze geleverd hebben. Binnen Amphia is het sowieso een unicum. Maar voor zover we weten zijn we hiermee ook de eerste in Nederland. En misschien wel wereldwijd. Het is weer eens een bewijs dat de artsen van Amphia voorop lopen in het ontwikkelen en toepassen van innovatieve zorg.”

Bron: Amphia

Vorig artikelLipiden bepalen hoe ziek je wordt van een bacteriële infectie
Volgend artikelStart met sensortechnologie voor verdere verbetering revalidatie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.