Mantelzorgvriendelijk werken vanzelfsprekend in Haagse regio

0
713
Senior Man Being Served Meal By Carer

Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, ontvangen 10 Haagse werkgevers de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk.’ Wethouder Karsten Klein, – Stedelijke Economie, Zorg en Havens –  van gemeente Den Haag reikt de Erkenningen uit. “Ik ben blij dat we ons eerste doel hebben behaald – dankzij de maatschappelijke betrokkenheid die deze koplopers in de Haagse regio hebben getoond!”

De volgende werkgevers ontvangen de Erkenning: De Haagse Hogeschool, Florence,
Haaglanden Medisch Centrum, ‘s Heerenloo, Holland Casino, Nationale Nederlanden, PEP Den Haag, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Woonzorgcentra Haaglanden en XTRA.

Gemeente Den Haag koploper

De gemeente Den Haag is de eerste grote gemeente in de Randstad die werkgevers stimuleert om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te realiseren. Eind 2016 is de gemeente gestart met het innovatieve project Mantelzorg werkt!. In dit project worden werkgevers geënthousiasmeerd, geïnformeerd en ondersteund om hun werkende mantelzorgers te helpen bij het realiseren van een goede werk-mantelzorgbalans. Ondertussen nemen 15 organisaties deel aan het project, waarvan 10 organisaties op 10 november 2017 de Erkenning zullen ontvangen en 5 organisaties in 2018. En er is nog ruimte voor organisaties om in 2018 aan te sluiten.

Programma

Tijdens de uitreiking gaat wethouder Karsten Klein in gesprek met enkele werkgevers en werknemers over werk en mantelzorg nu en in de toekomst. Daarnaast vertelt Tom Plug, Lead HR Strategy & Innovation bij KPN zijn visie op werk, zorg en leven in een veranderende samenleving en wat dat vraagt van werkgevers en werknemers. KPN was de eerste organisatie in Den Haag die de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontving.

Workshop voor werkende mantelzorgers

Naast de officiële uitreiking aan werkgevers is tevens een gratis workshop “Zorg voor een ander? Zorg goed voor jezelf!” voor werkende mantelzorgers. Hier krijgen mantelzorgers antwoorden op vragen als: hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe kom je in je kracht te staan? En krijgen ze tips om het bespreekbaar te maken met collega’s en leidinggevenden en informatie over waar je terecht kan voor advies en ondersteuning.

Mantelzorg

Mantelzorg (langdurige en onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste) wordt steeds belangrijker. Op dit moment is 1 op de 6 werknemers in Nederland mantelzorger (SCP, 2016). In de zorg verleent al 1 op de 4 werknemers naast hun baan mantelzorg. De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers waarschijnlijk verdubbelen. Het is daarom belangrijk goede mogelijkheden te bieden om werk en mantelzorg te combineren. De gemeente biedt voor haar burgers al diverse ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van mantelzorg. Deze zijn te vinden op www.denhaagmantelzorg.nl.

Bron: Gemeente Den Haag

Vorig artikelConsument onderschat risico’s pijnstillers
Volgend artikelFNV: Eerste protestactie ambulancemedewerkers
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.