E.coli nog niet verdwenen uit waterleidingnet van Vlaardingen

0
687

Vlaardingen: kookadvies blijft nog van kracht
Het is helaas nog niet 100% bevestigd dat de E.coli helemaal verdwenen is uit het leidingnet van Vlaardingen. Evides is daarom genoodzaakt om, in ieder geval tot en met maandag, voor heel Vlaardingen het kookadvies te handhaven. Kook het kraanwater 3 minuten voor consumptie.

In het weekend zijn diverse meetseries gedaan en geanalyseerd. Alle meetresultaten moeten aantonen dat de E.coli-bacterie is verdwenen. De resultaten van de snelle meting geven helaas nog geen eenduidig beeld. Daarom wacht Evidens op de meetresultaten van een langdurige kweekmethode. Deze methode zet de bacterie op kweek en kijkt of deze nog aanwezig én actief is. Deze resultaten verwacht Evidens maandagmiddag.

Veiligheid voorop

De besmetting met de E.coli-bacterie is waarschijnlijk veroorzaakt door werkzaamheden aan het drinkwaterleidingnet. Jaarlijks voeren wij vele projecten uit aan ons 14.000 kilometer lange waterleidingnet. Dit doen wij via uitgebreide hygiëne- en veiligheidsprotocollen en toezichthouders op de werkzaamheden. Helaas is in Vlaardingen toch ergens iets misgegaan. Wij beseffen dat dit tot overlast heeft geleid en nog steeds leidt voor de inwoners en zoeken nauwgezet uit hoe deze situatie precies heeft kunnen ontstaan. Wij werken hard aan het oplossen van het probleem. Wij hopen op uw begrip.

Hoe onderzoekt Evides de drinkwaterkwaliteit in Vlaardingen?


Evides meet de waterkwaliteit door watermonsters te nemen op diverse locaties en deze te laten analyseren in ons waterlaboratorium. Na het inzetten van de chloordosering zijn op zaterdag 11 en zondag 12 november series watermonsters genomen. Alle monsterseries moeten aantonen dat de bacteriën verdwenen zijn.

Hoe lang duurt het om watermonsters te onderzoeken?
De uitslagen van reguliere analyses van E.coli – waarbij deze op kweek wordt gezet – nemen 1 dag in beslag. Er zijn ook nieuwe, snellere analysemethoden om E.coli aan te tonen. Evides zet allebei de methoden in, zodat deze elkaar aanvullen en we een goed beeld krijgen van de situatie. We hebben op verschillende plaatsen watermonsters genomen afgelopen weekend en deze onderzocht. Zowel de monsters die genomen zijn op zaterdag en zondag moeten aantonen dat de E.coli-bacterie is verdwenen; een deel van de analyseresultaten komt maandag 13 november binnen.

Lees hier de eerdere berichtgeving over het kookadvies in Vlaardingen.

Bron: Evidens

Vorig artikelAantal werkgevers met anti-werkstressbeleid stijgt
Volgend artikelPlatform eist bij rechter opheldering over tijgermug in Veenendaal
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.