Prostaatkanker heb je niet alleen

0
1224
fotograaf: Henk van Emmerik

Tijdens een persbijeenkomst in Perscentrum Nieuwspoort wordt vandaag als afsluiting van de maand ´Movember´, het eerste exemplaar van het boekje ´Prostaatkanker Je Hebt Het Niet Alleen ´aangeboden aan Leonie Sazias, Tweede Kamerlid van de 50 Plus fractie, belast met de portefeuille zorg. Het boekje wordt overhandigd door voorzitter Kees van Den Berg van ProstaatKankerStichting.nl.
Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. Jaarlijks krijgen ongeveer 11.000 mannen prostaatkanker. Maar wat als dit opeens heel dichtbij komt? Als je partner deze diagnose krijgt? Dit kan een grote schok zijn. Voor hem, maar ook voor jou als partner. Welke behandelingen zijn mogelijk? Hoe kun je hem ondersteunen in het maken van keuzes en wat doet dit alles met jou als partner?

fotograaf: Henk van Emmerik


Leonie Sazias vindt het boekje heel belangrijk, omdat zij heeft ervaren aan levende lijve afgelopen zomer wat het met jou en je naasten doet!

Prostaatkanker

Kanker heb je niet alleen, prostaatkanker dus ook niet. Kanker heeft grote impact op het leven van de patiënt, maar ook op dat van de partner, de eventuele kinderen en de omgeving. Net als bij veel andere ziekten gaat de aandacht van zorgverleners met name uit naar de patiënt. Dat is niet verwonderlijk: de patiënt is degene die ziek is, die de behandelingen moet ondergaan. Maar hoe gaat het met de partner? De zorg voor de patiënt moet optimaal zijn, maar het is meer dan goed ook aandacht te hebben voor de partner die naast de patiënt staat. Dit was reden voor ons om een partnerboekje te maken. In dit boekje vindt u informatie over alle fasen van prostaatkanker, maar vooral ook veel ervaringsverhalen van partners en van zorgverleners. We hopen dat dit boekje eraan mag bijdragen dat er aandacht is en blijft voor partners van prostaatkankerpatiënten en dat er meer openheid komt over hun zorgen, behoeften en emoties.

Voor meer informatie over prostaatkanker en/of het boekje Prostaatkanker Heb Je Niet Alleen: www.prostaatkankerstichting.nl

Vorig artikelKind met eczeem en educatie
Volgend artikelOok zieke werknemer heeft recht op volledige betaling vakantie-uren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.