Louis Theroux overde dodelijkste drugsepidemie in de geschiedenis van de VS

Louis Theroux: Dark States – Heroin Town – Vrijdag 2 februari om 20.25 uur op NPO 3
Vanaf 2 februari zendt de VPRO het nieuwe drieluik Dark States van Louis Theroux uit op NPO 3. Hierin begeeft Theroux zich in de schaduwzijde van het leven in drie Amerikaanse steden: Huntington, Milwaukee en Houston. In het eerste deel bezoekt hij Huntington, West Virginia. De stad kampt met de dodelijkste drugsepidemie in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Louis Theroux met Nate Walsh, een heroïnegebruiker die in een tent woont aan de rands van de Ohio rivier.

Het gebruik van heroïne verwoest de gemeenschap van Huntington. Één op de tien baby’s die in de stad wordt geboren, is verslaafd. Het aantal gevallen van een dodelijke overdosis is hier dertien maal hoger dan het nationale gemiddelde en één op de vier volwassenen in Huntington is verslaafd aan heroïne of een ander opiaat.
Louis Theroux volgt de hulpdiensten die de situatie nauwelijks aankunnen. Zo bestaat het werk van de brandweer in Huntington steeds vaker uit het reanimeren van gebruikers. Ook de politie heeft te kampen met huisbevelen en drugsvondsten. De vondst van een hoeveelheid heroïne met een straatwaarde van 3000 dollar is niets bijzonders voor de agenten.
Theroux brengt tijd door met de gebruikersgemeenschap. Sommigen zijn veelgebruiker, anderen zijn aan het afkicken of al een jaar clean. Theroux merkt aan de hand van alle persoonlijke verhalen dat het industriële verleden van de stad en het grote drugsgebruik met elkaar samenhangen.
Uitzending: vrijdag 2 februari om 20.25 uur op NPO 3.
Website: vpro.nl/darkstates
 
Over Louis Theroux: Dark States
Dark States is een documentairedrieluik van Louis Theroux waarin hij de schaduwzijde van het leven in drie Amerikaanse steden onderzoekt: Huntington, Milwaukee en Houston.
Bron: VPRO
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen