Vijfde editie Toothcamp

0
1045
Uitnodiging ToothCamp 2018
Voor slimmere Tieners en een gezonde mond
Gratis evenement voor groepen 8.
Groningen RUG 8 februari, Amsterdam RAI 8 maart, Den Bosch Brabanthallen 20 maart
 
Dag leerkrachten groepen 8,
Kom naar Groningen, Amsterdam of Den Bosch met uw groepen 8 voor een evenement vol mondinformatie en theater:

ToothCamp, goed voor pubertanden is een schoolreisje & een evenement.
Uitdagend, gek, grappig, interactief en daardoor leerzaam. Nog net voor de leerlingen naar de middelbare school gaan willen we met ToothCamp pre-pubers, op een prikkelende manier laten zien waarom een gezonde mond zo belangrijk is en hoe die gezond blijft. Natuurlijk voor een mooie glimlach en frisse adem, maar vooral voor hun totale gezondheid een leven lang.
Praktische informatie
De entree is gratis dankzij de medewerking van diverse beroepsverenigingen, organisaties en een grote groep vrijwilligers.
Donderdag 8 februari bij de Universiteit Groningen
Donderdag 8 maart in de Amsterdam RAI
Dinsdag 20 maart in de Brabanthallen Den Bosch
12:00 uur Aanvang
14:00 uur einde theater
15:00 uur ruime uitloop voor wie langer wil blijven
Geschikt voor leerlingen uit groepen 8 met hun begeleiders. Ouders zijn meer dan welkom!
Aanmelden
Scholen die zich willen aanmelden kunnen dat doen door een mail te sturen naar info@toothcamp.nl. Vermeld alstublieft uw naam en contactgegevens met het aantal leerlingen waar u mee wilt komen. U krijgt dan van ons een definitieve bevestiging en materiaal om u op deze middag voor te bereiden in de klas en ook gesprekstof voor onderweg.
Vervoer
In principe regelen scholen het vervoer naar ToothCamp zelf, maar een financiële bijdrage is wellicht mogelijk door sponsoring. Vraag hiernaar, indien nodig.
ToothCamp is een Informatief DOE-Theater Evenement
Naast een bloedserieuze boodschap, gaat het deze middag vooral om plezier.
Er is muziek, beeld en geluid. De leerlingen worden op diverse manieren aangesproken, bezig gehouden en geïnformeerd. Met natuur- en scheikunde proefjes ontdekken hoe sterk porselein is en hoe gevoelig het is voor zuur. Ervaren hoe een lolly smaakt als je een kunstgebit hebt. Een QR scan laat door infrarood licht zien waar ze altijd vergeten te poetsen. Ze mogen zelf een tandartsboor bedienen, een levensgrote kies beschilderen en genieten van theater, muziek en spelletjes. Wie weet gaan we een POETSZINGRECORD neer zetten!
Er zijn ook diverse wedstrijdelementen zoals de ToothCampquiz, het mooiste Moodbord en de Thuisselfie op 20 maart. De winnende groep 8 mag naar NEMO, er is iets voor de school te winnen en diverse poetspakketten.
Waarom ToothCamp?
ToothCamp is ontstaan uit ongerustheid over de staat van het pubergebit. Soms lijkt het alsof cariës iets van vroeger is. We weten immers allemaal dat we “verstandig moeten snoepen” en “goed moeten poetsen”. Toch? Helaas is het tegendeel waar. Vooral pubers scoren steeds slechter op het gebied van mondhygiëne, terwijl op deze leeftijd het volwassen gebit nog in de maak- en juist kwetsbaar is. Het gevolg is cariës, tanderosie en het verlies van tanden. En dat terwijl we steeds ouder worden en we ons gebit steeds langer nodig hebben. Er ontbreekt kennis en motivatie. Niet alleen bij kinderen maar ook bij ouders. ToothCamp is dan ook naast een hele leuke middag; een communicatiemiddel met scholen, prepubers en hun ouders.
 
Ira van Eelen
Stichting ToothCamp