Puck Keysafe is eerste veilige sleutelkluisje met cijfercombinatie

Array
Kluisje voldoet volledig aan strenge eisen SKG**- en Politiekeurmerk

Jaarlijks krijgen ongeveer 800 hulpbehoevende ouderen te maken met inbraak, omdat ze een onveilig sleutelkluisje zonder SKG-keurmerk monteerden. Dergelijke kluisjes hangen bij ongeveer 150.000 Nederlanders, aangezien veel zorgaanbieders ze nog altijd voorschrijven. Met de Puck Keysafe zijn onveilige, inbraakgevoelige sleutelkluisjes nu voorgoed verleden tijd. Het is het eerste, sleutelkluisje met cijfercombinatie met  SKG**-keurmerk. Daarmee voldoet het aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

De groep kwetsbare, veelal alleenwonende, ouderen groeit razendsnel. Wie thuiszorg of -verpleging krijgt, moet zelf zorgen dat de zorgmedewerker toegang heeft tot de woning. Een sleutelkluisje, met daarin de sleutel van de voordeur, is dan veelal de beste oplossing. Tot nu waren er echter geen betaalbare sleutelkluisjes met keurmerk op de markt. Een veilige, maar dure, oplossing is het vervangen van het voordeurslot door een elektromechanisch slot, waardoor de zorgmedewerker de deur opent met een pasje, pincode of mobieltje. Ook al is dit een goede oplossing, de zorgontvanger draait wel zelf voor de hoge kosten op.

Ouderenbond

De honderden inbraken per jaar tonen aan dat de meeste oplossingen niet veilig zijn. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de ouderenbond KBO-PCOB waarschuwen hier al jaren voor en pleiten voor betere veiligheidsmaatregelen. KBO-PCOB adviseert daarom om geen kluizen zonder SKG-keurmerk te monteren. De Puck Keysafe met SKG**-keurmerk is hierop het antwoord.

Niet binnen drie minuten open

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. SKG is dan ook hét Nederlandse keurmerk voor hang- en sluitwerk.

Het aantal sterren geeft aan in welke mate een product inbraakwerend is. Voor sleutelkluisjes betekent het SKG** keurmerk dat het een inbreker, zelfs met een volle gereedschapskist, niet lukt om het kluisje binnen 3 minuten te openen of van de muur los te maken. In de praktijk zijn 3 minuten veel te lang voor een inbreker, reden waarom hij er niet eens aan begint.

Elk onderdeel van het kluisje is uitgebreid getoetst op zijn bijdrage aan de veiligheid: de gepantserde stalen kap en de robuuste bevestigingsmiddelen. En bij een krachtige aanval op het kluisje blokkeert het mechanisme, waardoor het slot niet meer open te draaien is. Hierdoor is het kluisje veel te ‘slim’ voor inbrekers.

Cijfers draaien weg

De cijfercombinatie van de Puck Keysafe is eenvoudig en snel in te stellen, waarbij men zelf kiest uit een van de 10.000 cijfercombinaties. Het instellen van een andere code, bijvoorbeeld als er een nieuwe zorgmedewerker komt, is zeer eenvoudig. Omdat de cijfers na het openen van het kluisje automatisch wegdraaien, blijft de kluis nooit ongewild open. Dit is een extra beveiliging waarin geen enkel ander slot met een cijfercombinatie voorziet. De Puck Keysafe valt bovendien automatisch in het slot zodra de kap wordt teruggeplaatst.

Zonder vakman

De Puck Keysafe is snel en gemakkelijk naast de voordeur te monteren. Ook zonder vakman. Als er niet in de muur mag worden geboord, kan de Puck Keysafe met een speciale, ook SKG-gekeurde beugel tussen de deur en het kozijn worden bevestigd. Dit maakt het kluisje tevens ideaal voor tijdelijke plaatsing, omdat er geen zichtbare schade achterblijft. De Puck Keysafe kost € 199,- incl. BTW.

Meer informatie over de Puck Keysafe sleutelkluis en het gebruik ervan vindt u via dit filmpje: https://youtu.be/3EOFRojIl4s

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen