Louis Theroux – Talking to anorexia

0
2448
Louis Theroux met anorexiapatiënten Rosie (l) en Ifsana
Louis Theroux met anorexiapatiënten Rosie (l) en Ifsana

In de nieuwe documentaire Talking to anorexia van Louis Theroux bezoekt Louis twee van de grootste behandelingsfaciliteiten voor eetstoornissen in Londen. Zowel binnen als buiten de ziekenhuizen ontmoet hij vrouwen van verschillende leeftijden, in verschillende stadia van hun ziekte.

Louis brengt een bezoek aan het St Ann’s Hospital en de Vincent Square Clinic in Londen. Hij ervaart er de strenge dagelijkse routine van de patiënten: het afgesproken eten, het wegen en de groepstherapiesessies. Louis merkt dat de vrouwen verschillend met hun ziekte omgaan. De één vecht tegen een nieuwe opname in het ziekenhuis, de ander wil niet inzien dat ze anorexia heeft.
Tijdens de gesprekken wordt ook duidelijk dat er veel misvattingen bestaan over anorexia. Het zijn niet alleen jonge vrouwen die aan de ziekte lijden. Theroux ontmoet de 63-jarige Janet die al sinds haar achttiende worstelt met haar eetstoornis. Ze legt hem uit dat de relatie tussen de stoornis en de persoon die er aan lijdt zeer complex is: haar gedachten wisselen steeds tussen haar gezonde en haar anorectische zelf.
Uitzending: vrijdag 23 februari om 20.25 uur op NPO 3.
 
Vorig artikelVerbetering veiligheid patiënt door extra service rond medicatie
Volgend artikelWetsvoorstellen zorg en dwang aangenomen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.