Kleedje warm aan als je carnaval gaat vieren

Array

Honderden Rode Kruis-hulpverleners zullen dit jaar met carnaval ook paraat moeten zijn om Eerste Hulp te verlenen tijdens de carnavalsvieringen en –optochten.  De vrijwilligers bemannen EHBO-posten en lopen rond op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. De problemen die het meest voorkomen bij carnaval hebben vooral te maken met alcohol- en drugsgebruik, glasverwondingen of kneuzingen en schaafwonden door knokpartijtjes.

Dit jaar is het ook belangrijk je goed en warm aan te kleden als je carnaval gaat vieren. Met alcohol in je bloed ben je vatbaarder voor onderkoeling. Wellicht voelt het danlsof de lente al is begonnen, maar de komende carnaval zal het flink koud zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen