Laat je carnaval niet door alcohol verpesten

Array

Dit weekend is het weer Carnaval. De voorbereidingen zijn al in volle gang! Carnaval, het feest van lol, gek doen, verkleden, hossen en noem maar op. En van bieren andere alcoholische versnaperingen. Jongeren onder de 16 jaar drinken in deze periode vaak vrolijk mee. Of drinken er hun eerste biertje! Het aantal jongeren dat rond de Carnaval in het ziekenhuis belandt vanwege (overmatig) alcoholgebruik is elk jaar helaas weer groot. Drankgebruik kan de carnaval enorm verzieken. Het advies is dan ook: houd carnaval fris!

Tips voor een frisse Carnaval

Jongeren onder de 16 jaar zijn gevoelig voor alcohol. Het verstoort onder andere de ontwikkeling van de hersenen, die dan nog volop in de groei zijn. En de gevolgen zijn niet kinderachtig. 

Regels stellen werkt! NEE IS NEE óók als het carnaval is


Bijna tweederde van de ouders van 16-minners zegt nee tegen alcohol voor hun kind. Maar: hoe ouder het kind, hoe minder stellig de ouder is. Bij een vijftienjarige zegt nog maar de helft van de ouders nee. Het blijkt dat ouders meer invloed hebben op het drinkgedrag van hun kind dan ze zelf denken, dus blijf ‘nee’ zeggen.

Tips voor ouders

Klik hier voor informatie over alcohol en pubers op deze website.
Voor meer informatie kunnen jongeren en ouders terecht op verschillende sites:

www.drankjewel.nl/

www.uwkindenalcohol.nl

 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen