Nico van Hasselt, Nederlands oudste praktiserend huisarts overleden

De oudste praktiserend huisarts van Nederland, Nico van Hasselt, is op 93-jarige leeftijd overleden. Ondanks zijn zeer hoge leeftijd bleef hij werkzaam als huisarts in Amsterdam. Hij deed zelfs nog huisbezoeken. Een paar dagen voor zijn 94ste verjaardag overleed hij.

De Amsterdamse huisarts Nico van Hasselt sloot zich in de Tweede Wereldoorlog aan bij het verzet tegen de Duitsers. Hij werd verraden en belandde in de dodencel. Daar beloofde hij zijn leven in dienst te stellen van de mensheid als hij zou worden gered. Dat gebeurde. Van Hasselt werd huisarts in Buitenveldert. Toen hij 65 werd vond het Ziekenfonds dat het tijd werd dat hij met pensioen zou gaan. Ze stopten zijn patiëntenvergoeding. Van Hasselt ging in beroep en won. Hij maakt op zijn 93ste nog dagelijks een ronde langs patiënten die hem niet kunnen missen. En hij ging nooit met vakantie, hij was er altijd voor zijn patiënten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen