Nico van Hasselt, Nederlands oudste praktiserend huisarts overleden

0
1732
De oudste praktiserend huisarts van Nederland, Nico van Hasselt, is op 93-jarige leeftijd overleden. Ondanks zijn zeer hoge leeftijd bleef hij werkzaam als huisarts in Amsterdam. Hij deed zelfs nog huisbezoeken. Een paar dagen voor zijn 94ste verjaardag overleed hij.

De Amsterdamse huisarts Nico van Hasselt sloot zich in de Tweede Wereldoorlog aan bij het verzet tegen de Duitsers. Hij werd verraden en belandde in de dodencel. Daar beloofde hij zijn leven in dienst te stellen van de mensheid als hij zou worden gered. Dat gebeurde. Van Hasselt werd huisarts in Buitenveldert. Toen hij 65 werd vond het Ziekenfonds dat het tijd werd dat hij met pensioen zou gaan. Ze stopten zijn patiëntenvergoeding. Van Hasselt ging in beroep en won. Hij maakt op zijn 93ste nog dagelijks een ronde langs patiënten die hem niet kunnen missen. En hij ging nooit met vakantie, hij was er altijd voor zijn patiënten.