Bescherm je tegen de kou

Array

Het KNMI waarschuwt deze week voor vrieskou. En zeker bij een flinke wind is de gevoelstemperatuur een betere maat voor het effect van koude dan de werkelijke temperatuur.

Omdat er bij lage gevoelstemperaturen een reëel risico bestaat op onderkoeling,
geeft het RIVM de volgende adviezen:

 1. zorg dat u de laatste weersverwachting kent,
 2. wanneer u naar buiten gaat: bedek de huid, draag voldoende (lagen) kleding,
 3. ga niet de kou in zonder muts, das, handschoenen en goede schoenen ,
 4. zorg dat de kleding droog blijft en probeer ook transpireren te voorkomen,
 5. wanneer u buiten bent, blijf in beweging, probeer uit de wind te blijven,
  zoek beschutting,
 6. stap nooit de auto in zonder jas én leg standaard een slaapzak in de auto,
 7. zorg dat uw auto winterklaar is,
 8. neem warme dranken maar beperk alcoholgebruik,
 9. als u een mobieltje meeneemt, zorg dat hij opgeladen is,
 10. vraag u af, zeker als de koude langer duurt, welke ouderen of zieken in de
  omgeving uw hulp kunnen gebruiken
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen