Het eerste symposium over misofonie

0
843
Girl listening with her hand on an ear

Gekmakende geluiden – van soep slurpen tot krakende chips

Misofonie is een door het AMC voor het eerst beschreven psychiatrische aandoening waarbij patie?nten walging en woede ervaren bij geluiden zoals smakken, tikken of snuiven. Misofonie kan zulke ernstige vormen aannemen dat het leven van patie?nten wordt ontwricht en behandeling noodzakelijk is.

Misofonie als ‘nieuwe’ aandoening roept vele vragen op. Is misofonie een aparte stoornis? Is het een psychiatrische stoornis? Is het een impulsieve of compulsieve stoornis? Wat gebeurt er in de hersenen? Is misofonie behandelbaar?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het eerste symposium over misofonie op donderdag 22 maart van 13.00 tot 17.00 in De Brakke Grond in Amsterdam. Experts waaronder Damiaan Denys, Guido van Wingen, Gerben Meynen, Nienke Vulink en Arjan Schro?der komen samen om vanuit verschillende invalshoeken van gedachten te wisselen. (Voertaal is Nederlands)

Voor meer informatie, zie ook: http://verenigingmisofonie.nl/symposium-2018/
De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Het programma begint om 13.00,

locatie De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam.
Graag vooraf aanmelden via misophonia-symposium@amc.uva.nl

Bron: AMC

Vorig artikelHelft Nederlanders kampt met slaapproblemen
Volgend artikelNVWA-onderzoek bevestigt acute en chronische gezondheidsrisico’s MMS-supplement
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.