Lara’s reis Mensjesrechten

Array

Mensjesrechten, 15 april 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3

Lara baalt ervan dat ze door haar autisme niet alles alleen kan. Ze wil gewoon óók de dingen doen die kinderen van haar leeftijd ondernemen. Zoals in je eentje met de trein gaan. In ‘Lara’s reis’ zien we een meisje met autisme dat haar eigen angst overwint.
Verdwalen

In je eigen straat verdwalen en je huis niet terug kunnen vinden. Dat overkwam Lara (14). Ze heeft autisme en dingen die voor andere kinderen normaal zijn, zijn voor Lara heel ingewikkeld. Daarom doet ze weinig dingen zelfstandig. Vroeger vond ze dat niet erg maar nu ze ouder wordt baalt ze ervan.

Lara wil niets liever dan haar angsten overwinnen en vraagt haar vrienden om advies. Hoe pak je een nieuwe situatie aan als je autisme hebt? Wat doe je als iets mis gaat? Haar vrienden zeggen dat ze in zichzelf moet geloven. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Durft Lara het aan om in haar eentje een treinreis te ondernemen?

Credits

De film werd mede mogelijk gemaakt door steun van CoBO en was ook te zien gedurende de landelijke Autismeweek (31 maart t/m 7 april). De Internationale Dag van het Autisme vond plaats op 2 april.

Meer Mensjesrechten

Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

Kijk op mensjesrechten.nl voor meer trailers en info.

Bron: EO

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen