Grensverleggend onderzoek maakt verbeterde zorgnormen voor mensen met incontinentie mogelijk

Array

Vandaag lanceert Essity tijdens het 7de ‘Global Forum on Incontinence (GFI)’, de uitkomsten van het grensverleggende onderzoek naar richtlijnen voor verbeterde zorgnormen voor mensen met incontinentie. Met deze studie wordt geprobeerd de zorg voor mensen met incontinentie op een hoger niveau te krijgen.

Tot nu toe is er geen internationale consensus over wat goede incontinentiezorg inhoudt; dit maakt het erg lastig voor zorgverleners en gezondheidsinstellingen om de zorg te verbeteren. De studie -het allereerste werk op dit gebied- werd geïnitieerd door Essity, geleid door een panel van deskundigen en gefaciliteerd door de Global Strategy Group van KPMG.
Verbetering van incontinentie zorg
Het KPI-onderzoek, ‘Measuring Outcomes to Improve the Management of Continence Care’, onderscheidt 14 KPI’s (Key Performance Indicators) die van toepassing zijn op individuen. Er is daarbij onderscheid gemaakt tussen zorgafhankelijke individuen die in staat zijn zich te uiten en zorgafhankelijke individuen die daar niet toe in staat zijn. De 14 KPI’s zijn onderverdeeld in drie thema’s: klinisch, economisch en kwaliteit van leven en variëren van op vaardigheden gebaseerde KPI’s (het aandeel van het personeel met de vaardigheden om een continentiebeoordeling uit te voeren en een toilet- en containmentstrategie voor te schrijven), tot de kosten van opname en heropname met betrekking tot de levering van continentiezorg. De complete lijst van KPI’s staat omschreven in de infographic [bijgevoegd aan dit bericht].
“Er bestaan verschillende soorten incontinentie, terwijl er alleen voor de overactieve blaas uitkomstmaten zijn ontwikkeld. Met dit onderzoek worden de verschillende type uitkomstmaten waarop we ons moeten richten geïdentificeerd. De concrete KPI’s die het onderzoek biedt zullen helpen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Bovendien, weten we dat de KPI’s volledig gesteund worden door zowel de zorgverleners als ontvangers.” aldus Professor Adrian Wagg, Professor of Healthy Ageing at the University of Alberta, Chair of the expert research panel en Chair of the GFI.
Een wereldwijd probleem
Meer dan 400 miljoen mensen wereldwijd hebben last van incontinentie; het is een van de meest voorkomende problemen bij ouderen. Ondanks verbeterde behandelmethodes en klinische vooruitgang zijn er weinig mensen die weer helemaal continent worden. Dit maakt de kwaliteit van zorg nog urgenter. Mensen die incontinentie ervaren hebben effectieve middelen nodig die passen bij hun individuele behoeftes en omstandigheden.
Mattias Abrahamsson, Vice President Incontinence Care Global Hygiene Category bij Essity: “We hopen dat de uitkomsten van het onderzoek de verbetering van incontinentiezorg mogelijk maakt en dat gezondheidzorginstellingen wereldwijd de uitkomsten overnemen. Beleidsmakers en zorgverleners hebben voor het eerst duidelijke richtlijnen om naar te streven en mogelijkheden om de verbetering in incontinentiezorg te beoordelen.”
Gezondheidssystemen in Europa zien de potentie van value based health care. Zorgverleners worden beloond op basis van het meten van gezondheidsresultaten die van belang zijn voor patiënten. Hoewel de focus tot nu toe ligt op acute zorg en specifieke ziekten, is er een dringende behoefte om dit ook uit te breiden naar chronische aandoeningen.
“Patiënt, zorgverlener, of beleidsmaker, het is voor allen van belang dat ons zorgsysteem betere kwaliteit zorg levert. Value based healthcare voor toilet- en containment implementeren moet een internationale prioriteit zijn. Als dit eenmaal een feit is, is de volgende stap zorgverleners belonen voor de kwaliteit zorg die zij bieden. Aldus Dr. Ricardo Baptista-Leite, lid van het Portugese Parlement.
Over het ‘Measuring Outcomes to Improve the Management of Continence Care’ onderzoek:
Het onderzoek werd geïnitieerd door Essity, een toonaangevend internationaal bedrijf op het gebied van hygiëne en gezondheid, geleid door een panel van deskundigen en gefaciliteerd door de Global Strategy Group van KPMG. Op basis van een uitgebreide literatuurstudie om een ??eerste ‘lange lijst’ van mogelijke KPI’s te ontwikkelen, omvatte de studie de betrokkenheid van belanghebbenden bij meer dan 60 mensen die patiënten, verzorgers, gezondheidswerkers, beleidsmakers en betalers vertegenwoordigen. Dit culmineerde in een definitieve lijst van 14 aanbevolen KPI’s die relevant en praktisch zijn voor gebruik in het volledige scala van zorginstellingen en voor het meten van gezondheids- en sociale zorgsystemen.
Over Essity
Essity is een toonaangevend internationaal bedrijf dat op het gebied van hygiëne en gezondheid producten voor persoonlijke verzorging (producten voor babyverzorging, vrouwelijke verzorging, incontinentie producten en medische oplossingen), consumenten tissue en professionele hygiëne ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het is gericht op het bieden van hoogwaardige zorg aan mensen met incontinentie, hun families en verzorgers. Haar visie gaat over het verbeteren van het welzijn door vooruitstrevende hygiëne- en gezondheidsoplossingen.
Over het Global Forum for Incontinence
Het Global Forum for Incontinence (GFI) is een internationaal forum voor onderwijs en debat over incontinentie en continentiezorg[1], opgericht in 2006 door Essity als onderdeel van haar streven naar bewustwording van incontinentie als een belangrijke gezondheids- en sociale zorgproblematiek, vindt om de twee jaar plaats en brengt meer dan 300 opiniemakers uit 30 landen over de hele wereld bij elkaar. Patiënten, verzorgers, clinici, zorgverleners en beleidsbepalers zijn vertegenwoordigd. Allen zijn verenigd door een gezamenlijk doel – om een ??verbetering in de kwaliteit van de zorg voor mensen die met incontinentie leven te realiseren.
Elk GFI-evenement richt zich op een specifiek incontinentie-gerelateerd thema en heeft als doel het debat te stimuleren tot positieve verandering op een internationaal en lokaal landelijk niveau.
De 7e GFI wordt georganiseerd door Essity in samenwerking met AGE Platform Europe, Eurocarers en IAPO, met de goedkeuring van: International Continence Society, Canadian Association for Retired Persons, European Institute of Women’s Health, DaneAge Association, Canadian Nurse Continence Advisors Association, European Center voor sociaal welzijnsbeleid en -onderzoek, Care England, Zentrum für Qualität in der Pflege, European Association for Directors and Providers of Long-term Care Services for the Elderly, International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus, European Geriatronic Medicine Society, Health First Europe .
Over AGE Platform Europe
AGE Platform Europe is een Europees netwerk van meer dan 150 organisaties die ouderen vertegenwoordigen. Het heeft als doel de belangen van de 190 miljoen inwoners van 50+ in de Europese Unie te behartigen en het bewustzijn te vergroten van de kwesties die hen het meest treffen. Het platform richt zich op een breed scala van beleidsterreinen die van invloed zijn op ouderen en gepensioneerden. Deze omvatten kwesties van antidiscriminatie, tewerkstelling van oudere werknemers en actief ouder worden, sociale bescherming, pensioenhervormingen, sociale insluiting, gezondheid, ouderenmishandeling, solidariteit tussen generaties, onderzoek, toegankelijkheid tot openbaar vervoer en van de bouwomgeving, en nieuwe technologieën.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen