St. Anna Zorggroep en NEXUS Nederland verlengen samenwerking en borgen hiermee de uitwisselbaarheid van zorginformatie in de regio

De St. Anna Zorggroep verlengt de samenwerking met NEXUS Nederland, leverancier van elektronisch patiëntendossier en zorginformatiesystemen. Op 22 mei plaatsten beide partijen hun handtekening. Met de verlenging zet de St. Anna Zorggroep de volgende stap naar een robuuste manier van gegevensuitwisseling die de zorgverlening aan patiënten en de samenwerking met andere zorgverleners ondersteunt en verbetert.

Eigentijdse manier

Voorzitter raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep, Ingrid Wolf, is verheugd. “De systemen van NEXUS bieden ons de mogelijkheid om op een eigentijdse manier – samen met andere zorgpartners in de keten- de zorg voor onze patiënt zo soepel en goed mogelijk te laten verlopen. Veilig en volgens de laatste standaarden en wettelijke eisen.”

Veilige communicatie

Commercieel directeur Eric van Kooten is blij dat St Anna kiest voor NEXUS als open EPD-leverancier. “De ambitie die St. Anna Zorggroep in de regio Geldrop nastreeft vraagt om een open maar veilige communicatie tussen zorgverleners en patiënt. De ondertekende overeenkomst voorziet in de ondersteuning van het ambitieniveau dat beide partijen op dit vlak nastreven.”

Ingrid Wolf en Charles Evers (lid raad van bestuur St. Anna Zorggroep) ondertekenden op 22 mei samen met Eric van Kooten (Commercieel Directeur NEXUS Nederland b.v.) de verlenging. Dit deden zij in het bijzijn van een vertegenwoordiging van medewerkers en leden medische staf.

Nexus

NEXUS Nederland is een toonaangevende solution provider die een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg in ons land. NEXUS ziet het als haar plicht om ziekenhuizen en GGZ-instellingen te helpen om zich te focussen op hun kerntaak: het bieden van de best mogelijke zorg voor de best mogelijke prijs. Dat doen we met specialistische kennis, gericht advies en vernieuwende IT-oplossingen die we zelf ontwikkelen, verkopen, implementeren en onderhouden.

NEXUS Nederland b.v., gevestigd in Nieuwegein, maakt onderdeel uit van Europaas grootste solution provider op het gebied van zorginformatiesystemen NEXUS AG.

Foto-onderschrift: St. Anna en NEXUS Nederland verlengen samenwerking. Eric van Kooten ( Commercieel Directeur NEXUS Nederland b.v.) en Ingrid Wolf (voorzitter raad van bestuur St. Anna Zorggroep) tijdens het tekenmoment.

Bron: St Anna