Focus Care krijgt distributie AeroChamber in handen

Array

Bedrijf maakt tevens bekend astma en COPD pakket flink uit te breiden
Het onafhankelijk Nederlandse geneesmiddelenbedrijf Focus Care heeft een overeenkomst gesloten met het Canadese Trudell Medical International om per 1 juli 2018 de volledige distributie van het AeroChamber Plus Flow-Vu assortiment van Teva over te nemen. Daarnaast maakt Focus Care bekend haar astma en COPD pakket flink uit te breiden en daarmee haar positie in de markt te versterken.

Voorzetkamer

De AeroChamber Plus Flow-Vu is de meest gebruikte voorzetkamer in Nederland bij de toediening van astma en COPD medicatie via een dosis-aërosol, in de volksmond ook wel puffer genoemd. De inname van een dosis-aërosol vereist een goede hand-longcoördinatie omdat de patiënt tegelijkertijd het spuitbusje moet indrukken én inademen waarna men vervolgens de adem moet inhouden. Het gebruik van de voorzekamer in combinatie met een dosis-aërosol vergemakkelijkt de correcte inhalatie om de medicatie op de juiste plaats in de longen te krijgen. Nederland kent bijna 400.000 astma- en COPD-patiënten die dagelijks een voorzetkamer gebruiken bij hun medicatie.

Lagere kosten

De distributieovereenkomst past in de missie van Focus Care om enerzijds bij te dragen aan de kwaliteit van de zorg en anderzijds om kosten in de zorg beheersbaar te houden. Doordat het astma en COPD pakket van Focus Care haarfijn aansluit op de AeroChamber Plus Flow-Vu en daarmee tot synergie leidt, is het bedrijf in staat een totaaloplossing voor de patiënt aan te bieden tegen lagere kosten. Dit laatste is mogelijk omdat Focus Care uitsluitend producten ontwikkelt en op de markt brengt waarvan het patent is verlopen. Deze zogenaamde generieke geneesmiddelen, die over hetzelfde werkzame molecuul beschikken als het originele geneesmiddel, zijn veel goedkoper. In Nederland geldt een preferentiebeleid waarbij deze goedkopere geneesmiddelen met hetzelfde werkzame molecuul door apothekers afgeleverd dienen te worden. Focus Care gaat haar generieke dosis-aërosol pakket, onder de merknaam Vincion, ten behoeve van astma en COPD-patiënten de komende periode flink uitbreiden om daarmee haar positie in de markt verder te versterken.

John van der Sluijs, Managing Director van Focus Care: ‘Wij zijn zeer verheugd met deze distributie-overeenkomst. De AeroChamber Plus Flow-Vu is de meest gebruikte voorzetkamer in Nederland die, niet voor niets, door diverse geneesmiddelproducenten in de bijsluiters wordt aanbevolen om te gebruiken bij hun dosis-aërosolen. Dit stelt ons in staat een kwalitatieve totaaloplossing aan te bieden in de markt voor astma- en COPD-patiënten. Bovendien leveren we een maatschappelijke bijdrage door zorgkosten te besparen.’

Over Focus Care

Focus Care is een onafhankelijk Nederlands farmaceutisch bedrijf dat is opgericht in 2003. Wij willen bijdragen aan een toekomstbestendige zorg door kwalitatieve en betaalbare geneesmiddelen te ontwikkelen en op de markt te brengen, waarbij het belang van de patiënt altijd voorop staat. Focus Care heeft een breed assortiment aan generieke, patentvrije geneesmiddelen waaronder bloeddrukverlagers, antidepressiva, maagzuurremmers, antibiotica, cholesterolverlagers, anticonceptiva en inhalatie-middelen. De komende jaren willen wij ons assortiment verder versterken op de gebieden respiratoir, angst, depressie en diabetes. Wij werken samen met gerenommeerde internationale farmaceutische producenten, productontwikkelaars, groothandels en apotheekketens. Tevens ondersteunt Focus Care, als lid van de Vereniging Generieke Leveranciers Nederland (GLN), het preferentiebeleid van zorgverzekeraars om een eerlijke prijs te waarborgen voor onze geneesmiddelen. www.focuscare.nl

Bron: Focus Care

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen