Doorzoekingen in onderzoek naar handel in verboden afslankproducten

0
450

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) heeft maandag 9 juli in 2 woningen en een bedrijfspand in Zuid-Holland doorzoekingen verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke handel in verboden afslankproducten. Naast administratie en digitale gegevensdragers is er contant geld, een aantal dozen met afslankmiddelen, een Porsche en een Mercedes in beslag genomen. Er zijn 4 verdachten aangehouden. Het onderzoek wordt gedaan onder leiding van het Functioneel Parket.

De verdenking is dat de verdachten afslankproducten verkopen die vermoedelijk verboden gevaarlijke stoffen bevatten. Van de aanwezigheid van deze stoffen wordt tijdens de verkoop vermoedelijk geen melding gemaakt en op de verpakkingen staan die stoffen niet vermeld. Daarmee wordt het mogelijk schadelijke karakter verzwegen voor consumenten.

Afslankprodukten in beslag genomen

Om vast te stellen of de inbeslaggenomen afslankproducten daadwerkelijk de gevaarlijke stoffen bevatten, zijn monsters genomen die nader zullen worden geanalyseerd.

De NVWA heeft in 2016 en 2017 voor soortgelijke producten met gevaarlijke stoffen een publiekswaarschuwing uitgedaan. In mei 2017 heeft de NVWA bevindingen uit een onderzoek naar farmacologisch actieve stoffen in voedingssupplementen gepubliceerd.

Meer informatie

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum via de website of 0900 03 88.

Bron: NVWA

Vorig artikelUnieke samenwerking ziekenhuisstaf Treant
Volgend artikelEerste Kamer stemt in met beroepsverbod via tuchtrecht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.