‘Neem als souvenir geen tijgermugje mee’

Array

Stichting platform Stop invasieve exoten is een campagne gestart om te voorkomen dat mensen die per auto op vakantie naar het zuiden gaan, tijgermuggen als verstekeling mee terug nemen. Directe aanleiding is een voorval in het Gelderse plaatsje Dieren, waar dit iemand naar alle waarschijnlijkheid is overkomen. Tijgermuggen kunnen meer dan 20 virussen en parasieten overdragen op mensen en dieren, zoals zika, dengue en chikungunya. In een filmpje wordt getoond waar de tijgermug gevestigd is, hoe men de mug kan herkennen, en waarom het belangrijk is om auto, caravan en tent te controleren op tijgermuggen voordat men terug naar Nederland rijdt.

Onlangs maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bekend dat de tijgermug die vorig jaar bij een inwoner van Dieren was gesignaleerd, mogelijk met hem mee in de auto uit het zuiden was gekomen. Omdat de zomervakantie voor de deur staat, is het platform daarom een publiekscampagne gestart om mensen op dit risico te wijzen, met als slogan: ‘Met de auto richting Middellandse Zee? Neem als souvenir geen tijgermugje mee!’

Tijgermug

Via een filmpje op YouTube kan men te weten komen waar de tijgermug gevestigd is, waarom de mug een gezondheidsrisico vormt voor mens en dier, hoe men zich tegen de mug kan beschermen en hoe de mug te herkennen is. Wie per auto naar gebieden gaat waar de tijgermug actief is, wordt opgeroepen om vóór de terugreis auto, caravan, tent en andere bagage goed te controleren op eventuele verstekelingen. Dit om te voorkomen dat de tijgermug zich in Nederland vestigt.

Bron: Stichting platform Stop invasieve exoten

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen