Ondertekening overeenkomst Hof van Leijh

0
496

Op 18 juli 2018 ondertekenden Zorgbalans met Elan Wonen, DOCK Haarlem, Stichting SIG en HBB Groep een samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwbouwproject Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem. Hof van Leijh zal bestaan uit 172 woningen en diverse voorzieningen voor mensen die zorg nodig hebben. Naar verwachting wordt Hof van Leijh begin 2021 opgeleverd.

Flexibel, compact en levensloopbestendig bouwen

Hof van Leijh is een voorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel, compact en geschikt voor uiteenlopende bewoners. Elan Wonen maakt het daarmee mogelijk dat zorgbehoevenden, senioren en reguliere huurders in Hof van Leijh een passende woning kunnen vinden.

Wisselwerking bewoners en voorzieningen

Aan Zorgbalans is gevraagd invulling te geven aan verschillende maatschappelijke ruimtes. In het gebouw komen voorzieningen die bedoeld zijn voor de bewoners van Hof van Leijh én voor de buurtbewoners. Sociale contacten met bewoners en buurtgenoten zijn makkelijk te leggen in het activiteiten-dienstencentrum ‘De Buurtwinkel’ en het ‘Buurtrestaurant’ op de begane grond. Door deze voorziening en door zorgvoorzieningen, zoals een zorgsteunpunt, kunnen senioren langer zelfstandig wonen in Hof van Leijh.

Planning Hof van Leij

De ontwikkeling bestaat uit 126 appartementen (sociale huur), 21 eengezinswoningen (sociale huur), en 4 woonwerk-woningen (vrije sector huur) en 21 eengezinswoningen (koop).

Naar verwachting start HBB Groep de bouw in september 2018 en wordt het complex begin 2021 opgeleverd.

Bron: Zorgbalans

Vorig artikelNVWA waarschuwt opnieuw voor afslankproducten
Volgend artikelToezicht op infectiepreventie vergoot prioriteit
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.