Patiëntenorganisatie doorbreekt taboe op angst

Jubilerende patiëntenorganisatie trekt aan de bel: Taboe op angst moet verdwijnen
Ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan organiseert de Angst, Dwang en Fobie stichting op 22 september a.s. het congres ‘Open over Angst en Dwang’. Het is de start van een meerjarencampagne om het taboe rond angst en dwang definitief te doorbreken.

Pepijn Schoneveld en Daan Heerma van Voss op congres Open over angst en dwang

Acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld is dagvoorzitter op het congres, samen met zijn therapeut Prof. Ton van Balkom, en vertelt open over zijn angstproblemen. Pepijn maakte furore in series als Feuten en Dokter Deen, maakte een internetserie Hehobros en tourt op dit moment met zijn derde cabaretshow Stante Pede. Hij kampt al sinds zijn vroegste jeugd met angstklachten, waar hij met veel hulp hard aan werkt.

 

Ook schrijver Daan Heerma van Voss is aanwezig op het congres. Hij verzamelt op dit moment verhalen van angstige mensen voor een nieuw project. “Een verhaal dat nodig verteld moet worden”, aldus de auteur, die al zijn hele volwassen leven over dit thema nadenkt.

 

Cabaretière Marjolijn van Kooten wordt door pers en publiek bejubeld om haar taboedoorbrekend psychiatrisch cabaret. Zij speelt op 22 september een deel van haar nieuwste show Ik zie de bui al hangen. ‘Gezellige’ onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en natuurlijk angst passeren met de nodige humor de revue.

Congres Open Over Angst en Dwang

Het congres Open Over Angst en Dwang is bedoeld zowel voor patiënten en hun naasten als voor professionals. Top-onderzoekers en behandelaars in het veld presenteren de nieuwste inzichten op het gebied van behandeling, medicatie en zelfhulp. De presentaties zijn zeer toegankelijk, bezoekers kunnen speeddaten met de sprekers en er is een informatiemarkt. Ook is er aandacht voor lotgenotencontact en hulp bij het vinden van passend werk.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen