Informatiemiddag Zorgpunt 16 oktober: De neonatale zorg na 1 jaar dichterbij?

0
520

Schrijf u nu in voor de zorgpunt-bijeenkomst

De opname van een pasgeboren kind op de afdeling (IC) neonatologie is een ingrijpende gebeurtenis en veel jonge ouders omschrijven die tijd als een emotionele achtbaan. De gevoelens van onmacht en onzekerheid zijn vaak groot. Juist omdat de opname als intens wordt ervaren, is het van groot belang de ouders op het juiste moment te informeren en te betrekken bij de zorg voor hun kind.

ZorgPunt neonatologie is een digitaal platform dat ouders van pasgeborenen op de afdeling neonatologie voorziet van deskundige en praktische informatie uit het eigen ziekenhuis, en hen verder betrekt bij de zorg en ontwikkeling van hun kind.

Het is alweer 1 jaar geleden dat  ZorgPunt in Amsterdam werd geïntroduceerd. Op veler verzoek delen zij ervaringen met andere neonatologie afdelingen tijdens een bijeenkomst in het Amsterdam UMC locatie AMC.

De neonatale zorg na 1 jaar dichterbij?

Dinsdag 16 Oktober 2018 organiseert Amsterdam UMC samen met Synappz en Pragus de informatie & demo bijeenkomst ZorgPunt – De neonatale zorg na 1 jaar dichterbij?

Sprekers tijdens deze informatiebijeenkomst zijn onder meer de initiatiefnemers en bedenkers van ZorgPunt: Anita Zijp en Nathali Nienhuis-Schiedon. Zij zullen niet alleen een demo geven, maar ze vertellen ook wat het gebruik betekent in de dagelijkse praktijk. Daarnaast zullen we aangeven waarom zij voor een oplossing als ZorgPunt hebben gekozen en hoe het past in onze visie en beleid. Ook hebben wij een aantal ouders uitgenodigd die ZorgPunt gebruikt en is er volop ruimte om vragen te stellen.

De bijeenkomst start om 13.30u en zal plaatsvinden in Amsterdam UMC, locatie AMC. Inloop is vanaf 12.45u met een broodje.

Aanmelden

De informatiebijeenkomst op 16 oktober in Amsterdam UMC locatie AMC is vooral bedoeld voor kinderartsen, neonatologen, teamleiders neonatologie, neonatologieverpleegkundigen en innovatiemanagers.
Ben je geïnteresseerd klik dan op de link aanmelden.

Bron: Synappz

Vorig artikel‘Als horen en zien je vergaan’
Volgend artikelKoolmees: meer verlof voor partner bij geboorte baby
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.