Effect luchtkwaliteit op dagelijks leven

Array

Wist u dat de lucht in Nederland vaak niet zo gezond is? Heeft u een longziekte, dan merkt u vaak als eerste dat er veel fijnstof in de lucht zit. En dat heeft invloed op uw dagelijkse leven. Omdat u zich bijvoorbeeld sneller benauwd voelt. De invloed van het binnen- en buitenmilieu en het effect wat dit op de longen heeft, is het onderwerp van het Longpunt Zwolle op donderdag 18 oktober. Een gratis informatieavond van het Longfonds in samenwerking met IJsselheem, Icare en Isala.

Per dag haal je 20.000 keer adem. Ongezonde lucht is gevaarlijk en verhoogt het risico op astma, COPD en longkanker. Milieugezondheidskundige Paul Wensveen van GGD IJsselland en GGD Twente vertelt tijdens het Longpunt meer over de effecten van de luchtkwaliteit buiten, in huis of op kantoor en het effect wat dit op u en uw longen heeft.

Informatieavond luchtkwaliteit

Het Longpunt vindt plaats op donderdag 18 oktober bij Isala locatie Zwolle, centrale hal 2e verdieping, dr. Van Heesweg 2. We beginnen om 18.30 uur. Iedereen kan gratis deelnemen. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van. Meer informatie vindt u op www.overijssel.longfonds.nl.

 

Over het Longpunt

Het Longfonds organiseert in Overijssel diverse longpunten. Longpunt Zwolle is daar één van. Een ontmoetingsplek voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Om de longziekte en het effect op het dagelijks leven beter onder controle te houden. In Zwolle werkt het Longfonds voor het Longpunt samen specialisten en verpleegkundigen van Isala, Icare en IJsselheem. Iedere bijeenkomst staat weer een ander onderwerp centraal.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen